Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
https://www.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/190307%20Sollicitatietraining%20JINC.jpg
Sollicitatie- training
Datum: 07-03-2019

​Op 7 maart verzorgden JINC en VNO-NCW West, partners op het gebied van arbeidsmarkt en onderwijs, een sollicitatietraining voor VMBO-scholieren. Onder andere David Knibbe (CEO Nationale-Nederlanden) en Paulien Krikke (burgemeester Den Haag) namen 's ochtends deel als trainer op het Zuid-West College in Den Haag.

Door Maik Mandemaker

Bijna 25 enthousiaste directeuren en bestuurders uit het werkgeversnetwerk troffen een groep van 130 leergierige, maar zenuwachtige leerlingen. Het bezoek van de burgemeester en mannen in pak is in het begin even spannend, maar al gauw ontpoppen de leerlingen zich tot talentvolle sollicitanten. Door middel van rollenspellen leren ze de ins en outs van het solliciteren: een hand geven, oogcontact maken en de juiste vragen stellen.

"Als werkgeversvereniging beschikt VNO-NCW West over een groot netwerk aan beslissingsnemers die hun sporen ruimschoots verdiend hebben. Het is waardevol hen te kunnen verbinden aan jongeren die nog aan het begin van hun carrière staan", aldus Maik Mandemaker, regiomanager bij VNO-NCW West.

Non-profitorganisatie JINC zet zich in voor de meer dan 600.000 Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen voor hun toekomstige beroepsleven. Jaarlijks krijgen meer dan 55.000 basisschool- en VMBO-leerlingen dankzij de activiteiten van JINC een kans om te groeien en goed te starten op de arbeidsmarkt.

Bijlagen
Deel artikel