Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
https://www.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/190128%20She%20Inspires%202.jpg
Jacht op talent
Datum: 13-02-2019

​“De war for talent is uitgebroken in de wereld. Grote winnaar is het talent zelf”, zegt Nicole van Haelst, directeur van het International Community Platform (ICP, een platform voor organisaties met internationale werknemers) en co-founder Lift BV., een technologie bedrijf in AI recruitment . Zij inspireerde onlangs 40 leden van het VNO-NCW VrouwenNetwerk, die voor de tweede She inspires-bijeenkomst bijeen waren in The Hague Tech. “Bedrijven verhuizen naar steden waar jonge talenten willen wonen en werken”

Door Chantal Roest

“We zien nu al een schaarste m.b.t. drie most wanted vacatures in Nederland: digital marketeer, data scientist en system engineers. Toch nemen weinig Nederlandse ondernemers buitenlandse  werknemers aan. Waarom niet?” Het ICP heeft als missie de werk- en leefomgeving te optimaliseren voor global talent in de metropoolregio Rotterdam en Den Haag. Ook wil de organisatie op deze manier het investeringsklimaat voor werkgevers verbeteren. “Om global talent te kunnen aan trekken zijn  aansprekende steden van groot belang. Zij moeten aantrekkelijk zijn voor talent inclusief alleenstaand, koppels (dual careers) en gezinnen, want het traditionele expatgezin waarin alle gezingsleden voor het werk van de vader verhuizen, ligt achter ons.

Plaatje voor verslag website 1.jpg

Talent Competitiveness Index
Van Haelst werkt samen met werkgevers, dienstverleners, universiteiten en regionale overheden, zoals gemeente Den Haag, provincie Zuid-Holland en gemeente Rotterdam. In de Global Talent Competitiveness Index 2019 staat Rotterdam/Den Haag op de 28e plek. “Geen slechte score”, constateert ze. “Het betekent echter ook dat talentvolle werknemers nog heel wat andere steden aantrekkelijker vinden om te wonen, te werken en te leven. ICP doet ieder jaar onderzoek naar een specifiek thema dat de concurrentiekracht van de steden mede bepaalt. Dit jaar is dat Diversity for competitiveness. Tijdens de eerstvolgende ICP Captains’ Conference, later in het jaar, worden de resultaten bekend gemaakt.

Plaatje voor verslag website 2.jpg

Knorretje
Van Haelsts passie is het aantrekken, behouden en ontwikkelen van global talent. Daarbij laat ze ook veel van zichzelf zien. Ze heeft een heerlijk gevoel voor humor, fietst de wereld over en daagt zichzelf steeds uit om uit haar comfortzone te komen. En zij laat inspireren door Simon Sinek en Michelle Obama. Daarnaast is zij betrokken bestuursvoorzitter van zorgboerderij de Peerdegaerdt en knuffelt zij graag met de bekendste varkens van Nederland: Ginger en Knor.

Bijlagen
Laatste Nieuws
03-07-2020
Deel artikel