Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
http://www.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/181213%20EJB%20Oostland.jpg
Winnaar
Datum: 17-12-2018

​Kijken wat er wél kan

Vernieuwen. De dingen anders doen dan je ze altijd al deed. Dat was het thema van de Kees van der Helm award 2018, die werd uitgereikt tijdens de eindejaarsbijeenkomst van VNO-NCW Oostland. En ook het Oostlandse netwerk staat in het teken van vernieuwing.

Tekst: Pascale Warners, ComPas tekst en redactie

“Niet snel opgeven. Kijken wat er wél kan. Mensen centraal zetten en weten van aanpakken. Dat zijn de eigenschappen van de winnaar van de Kees van der Helm award 2018”, aldus juryvoorzitter Gijs van der Helm. Dit keer gaat de prijs naar Peter en Annigje Gille van Boerderij Het Lansingerland.

Toen het niet goed ging met hun melkveebedrijf, gingen Peter en Annigje Gille daar volgens de jury creatief mee om. “In 2004 begonnen zij naast hun 90 melkkoeien met andere activiteiten, zoals een kinderdagverblijf, een vergaderlocatie, kerstpakketten, een boerderijwinkel, een camping en een maisdoolhof. Ook voor de toekomst zitten zij vol ideeën. Hun 45 medewerkers geven zij de ruimte om zelf dingen te organiseren. De jury heeft respect voor de manier waarop Peter en Annigje met financiële tegenslagen zijn omgegaan.”

Technische innovator
In het driejarig bestaan van de prijs, was voor het eerst een duo genomineerd. De andere genomineerden waren Erik Rovekamp van Outdoor Valley en Thomas Bunnik van Bunnik Plants. Drie jaar geleden is de prijs in het leven geroepen ter nagedachtenis aan de grondlegger van VNO-NCW Oostland, Kees van der Helm. Jaarlijks staat een van zijn ondernemerskwaliteiten centraal. “Ook volgend jaar organiseren we een Kees van der Helm award”, vertelt Gijs van der Helm. “Dan is het thema ‘technische innovator’, dus je kunt nu alvast bedenken wie je wilt nomineren.”

‘Bring a Friend en Who’s Next?’
De eindejaarsbijeenkomst bij Muller & Co trok nog meer ondernemers dan voorgaande jaren. Een flink aantal leden had gehoor gegeven aan de oproep om een vriend mee te nemen. Als dank kregen zij een ‘foute kersttrui’. “Bloeien, boeien en verbinden”, zegt Ilone Ammerlaan, voorzitter van VNO-NCW Oostland. “Daar gaan wij voor in 2019. We breiden het netwerk uit en maken het nog persoonlijker.” Na het afscheid van regiomanager Cindy Smeele en bestuurslid Ferry van Buijtene, presenteert de nieuwe regiomanager, Monique Spek, de campagne voor het komende jaar. “Met onze campagne ‘Who’s Next?’ gaan wij met elkaar en voor elkaar waarde creëren. Ons doel is om het netwerk iedere maand uit te breiden met twee nieuwe leden. Maandelijks organiseren we een bijeenkomst waarbij iedereen een vriend mee mag nemen. Hiermee kun je jezelf en het netwerk verrijken. Samen gaan wij het netwerk uitbouwen en versterken, zodat we de dynamiek hoog houden.”

Fotoreportage

Bijlagen
Laatste Nieuws
03-07-2020
Deel artikel