Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
http://www.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/181210%20Magazine%206%20-%20Mobiliteit.jpg
Krachtige mobiliteitslobby
Datum: 10-12-2018

​Files in de Randstad nemen de komende vijf jaar stevig toe, maakte het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) in oktober bekend. Oorzaak is de aanhoudende economische groei. De tienduizenden nieuwe woningen die in de planning staan of nu gebouwd worden, gaan eveneens voor een toename van het woon-werkverkeer zorgen. Transportorganisatie TLN en Verladersorganisatie Evofenedex lieten in november weten dat het vrachtverkeer door de files ruim een miljard euro schade heeft geleden in 2017, drie procent meer dan het jaar daarvoor.

Forse investeringen nodig
VNO-NCW West realiseert zich dat bereikbaarheid een cruciale voorwaarde is om succesvol te kunnen ondernemen. Daarom geeft de regionale werkgeversvereniging in het drukbevolkte westen van het land dit thema prioriteit in haar lobby. Ze pleit in alle lagen van de overheid voor forse investeringen in infrastructuur, niet alleen in autowegen, maar vooral ook in openbaar vervoer en fietsfaciliteiten. Behalve aankloppen bij de overheid willen de leden van VNO-NCW West ook zelf de handen uit de mouwen steken. Via mobiliteitsmanagement stimuleren zij hun werknemers de auto tijdens de spitsuren te laten staan.

Netwerken
Sinds 2010 organiseert VNO-NCW West met steun van het ministerie I&W drie netwerken voor mobiliteitsmanagement. Deskundige mobiliteitsmakelaars geven binnen deze netwerken ondernemers advies op maat.
- Bereikbaar Haaglanden voor de regio Den Haag en Rijnland www.bereikbaarhaaglanden.nl
- De Verkeersonderneming voor de regio Rotterdam www.verkeersonderneming.nl
- Breikers voor de metropool Amsterdam VNO-NCW metropool Amsterdam werkt in Breikers samen met ondernemersorganisatie ORAM. www.wijzijnbreikers.nl

Bijlagen
Deel artikel