Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
http://www.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/181112%20She%20Inspires.jpg
Carmit Glik inspires
Datum: 28-11-2018

She Inspires… en of ze dat deed; Topvrouw en ondernemer Carmit Glik trapte het nieuwe VNO NCW West VrouwenNetwerk event She Inspires af op maandag 12 november en startte een pittige discussie over o.a. dat steeds meer vrouwen afstuderen aan universiteiten, ook op technische studies. En dat het onvindbaar zijn van vrouwen op de arbeidsmarkt in segmenten zoals Tech, IT en Finance een fabel is. Daarnaast studeren steeds meer vrouwen dan mannen af op de universiteiten. Waarom ondervinden we dan nog zo veel hinder van sociale stratificaties?

Door Chantal Roest, Amanda Mackintosch & Fauzia Mahomed Radja

Carmit vertelde bevlogen over haar internationale carrière in de Tech industrie, over tegen welke uitdagingen zij aanliep en hoe ze daarmee omgegaan is. Een treffend voorbeeld van zo’n uitdaging is de sociale stratificatie waar zij mee te maken had. Glik ging deze aan door stug haar eigen plan te blijven trekken, ook al was ze daardoor af en toe een buitenbeentje. Het Rotterdamse Venture Café bood ons een warme plek waar we open met elkaar in gesprek konden gaan. Deze keer was er geen podium voor enkelen… er was een podium voor iedereen. Vanwege de kleinschaligheid voelde iedereen zich veilig en vertrouwd waardoor er veel ruimte was voor diepgaande interactie. En dat bleek een schot in de roos! Er werd volop geklankbord, gediscussieerd en geïnspireerd over de sociale stratificaties waar we als werkende vrouwen, veelal ook moeder, mee te maken hebben. Juist zaken tegen elkaar aan kunnen houden, zonder terughoudend, werd als zeer bevrijdend ervaren. Ook het netwerken met elkaar werd als zeer waardevol ervaren. En juist vanwege de intimiteit was er meer ruimte voor een echt gesprek tussen de dames i.p.v. alleen het welbekende visitekaartje uitwisselen. Inhoudelijk hielden de dames elkaar ook scherp. In hoeverre moet je je laten leiden als vrouw door externe verwachtingen? Carmit bleek met haar verhaal een inspirerend voorbeeld.

Belangrijke conclusie van de avond was dat we ons inmiddels bevinden in een nieuwe fase. De afgelopen jaren is er veel media aandacht gegenereerd, vrouwen naar de top staat zelfs op de politieke agenda en steeds meer bedrijven geven duidelijk aan een vrouw te zoeken voor (top)functies. Vrouwen hebben steeds meer behoeften om elkaar meer inhoudelijk uit te dagen en te inspireren in een intieme setting. Het She Inspires event draagt hier succesvol aan bij. Het gaat er nu vooral om hoe we onze ambities faciliteren in de brede zin van het woord. Zoals een aantal vrouwen terecht opmerkten ‘als weer iemand begint over kinderopvang, ben ik weg’.

Ook in gesprek met een inspirerende, stoere topvrouw die niet bang is om door te pakken? De eerstvolgende She Inspires avond zal plaatsvinden op 17 december 2018 in Den Haag. Onze topvrouw op deze avond is Nicole van Haelst. Nicole is directeur van het International Community Platform (ICP) en tevens Co-founder - CEO van de start up Lift BV. Lift is een technologie bedrijf dat Artificial Intelligence & deep learning toepast in match making. Zij zal ons meenemen in de global war for talent en hoe je talent selecteert op basis van vaardigheden met behulp van technologie. En een persoonlijk licht op schijnbare tegenstellingen: generalist in een specialistische context, alpha meets beta, intensiteit of consistentie, internationals die de lokale economie doen groeien. Reserveer de datum alvast in je agenda en mis deze bijeenkomst niet!

Het 1e She Inspire event werd mede mogelijk gemaakt door onze partners. Onze speciale dank gaat dan ook uit naar Venture Cafe en Wijnkoperij Platenburg.

Fotoreportage

Bijlagen
Deel artikel