Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
http://www.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/181120%20Nieuwe%20commissaris%20koning%20NH.jpg
Nieuwe commissaris van de Koning
Datum: 19-11-2018

Arthur van Dijk wordt de nieuwe commissaris van de Koning in Noord-Holland. VNO-NCW West kijkt uit naar samenwerking vanwege zijn oog voor het belang van de ondernemer, vermogen om de provincie als geheel te benaderen en kennis van onder meer de uitdagingen voor de transportsector en bereikbaarheidsopgaven. 

Als wethouder Economische Zaken en Schiphol in de gemeente Haarlemmermeer heeft Van Dijk aangetoond een enthousiast en stevig bestuurder te zijn, die het belang van ondernemers kent en altijd gericht is op samenwerking. Door zijn positie als voorzitter van Transport en Logistiek Nederland is Van Dijk bekend met de bereikbaarheidsopgave voor Noord-Holland. De uitdaging voor de transportsector om personeel te vinden is groot. De nieuwe Commissaris kan zijn kennis bij deze uitdagingen gebruiken om op provinciaal niveau tot oplossingen te komen.

Voor de belangrijke economische opgaven in Noord-Holland, zoals bijvoorbeeld op het gebied van bereikbaarheid en woningbouw, is het essentieel dat de provincie en gemeenten goed  samenwerken en dat de provincie waar nodig, een regierol neemt. Ondernemers denken niet  in hokjes van Metropool Amsterdam of Noord-Holland Noord. Het is zaak gemeenschappelijke uitkomsten te vinden voor vraagstukken die de hele provincie aangaan. Van Dijk kan het voortouw nemen voor stevige samenwerking.

De Provinciale Staten hebben in hun vergadering op 19 november jl. besloten over de aanbeveling aan de minister van Binnenlandse Zaken. De installatie van de nieuwe commissaris van de koning vindt plaats op 7 januari 2019. VNO-NCW West nodigt Van Dijk uit veel werkbezoeken te ondernemen en is uiteraard daarbij bereid een faciliterende en introducerende rol te spelen. ​​

Bijlagen
Deel artikel