Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
http://www.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/181031%20DH%20on%20tour.jpg
Digitale Werkplaats bus komt naar Den Haag
Datum: 30-10-2018

​Internet kan helpen bij het vinden van een baan, het vergroten van de inzetbaarheid op de arbeidsmarkt en het laten groeien van een bedrijf. Maar om optimaal deze kansen van het internet te kunnen benutten zijn digitale vaardigheden cruciaal. Google gaat daarom vanaf november on tour met een bus door heel Nederland om gratis trainingen en workshops te geven aan ondernemers en studenten. Een van de eerste steden die de Google bus zal aandoen is Den Haag. De bus zal in een periode van een jaar iedere provincie aandoen en meer dan 50 verschillende locaties bezoeken. In de bus worden workshops gegeven over onder meer het vergroten van online zichtbaarheid voor je bedrijf. Studenten kunnen onder andere leren hoe zij zich online goed kunnen profileren voor een stage of baan.

100.000 ondernemers en studenten getraind
Voor MKB’ers zijn er volop kansen om online meer groei te realiseren. Zo verkoopt het Nederlandse MKB bijvoorbeeld slechts 15% online, terwijl 82% van de consumenten online koopt (bron: DESI 2018). Google is daarom eind 2015 gestart met de Digitale Werkplaats, waarmee ondernemers de kans krijgen om de gewenste digitale vaardigheden te leren. Inmiddels hebben zo’n 100.000 Nederlanders de trainingen van de Digitale Werkplaats gevolgd en worden er naast trainingen voor ondernemers inmiddels ook voor studenten en werknemers speciale online en offline trainingen georganiseerd. Het afgelopen jaar konden deelnemers in een pop-up trainingslocatie in Amsterdam Centrum en Zuidoost terecht, maar om meer mensen de gelegenheid te geven om hun vaardigheden en kennis te vergroten trekt Google nu weer het land in.

Geloven in de kansen die technologie biedt
Een van de eerste plaatsen die Google met de Digitale Werkplaats bus zal aandoen is Den Haag. Rachid Guernaoui, wethouder Financiën, Integratie en Stadsdelen (FIS): “Als wethouder ben ik onder meer verantwoordelijk voor Leerwerkbedrijven en ook voor de gemeentelijke organisatie, inclusief ICT en Dienstverlening. Digitalisering is niet meer uit onze samenleving weg te denken. Den Haag gelooft in de kansen die technologie biedt: voor iedereen en op uiteenlopende gebieden. Voor werkzoekenden bij het vinden van een baan. Of om studenten te onderwijzen in digitale marketing, om zo hun competenties te vergroten en daarmee meer kans op een baan of stageplaats te maken. Ook kan het kleine ondernemers en ZZP’ers helpen om groei te realiseren. Op de Dag van de Ondernemer vind ik het dan ook extra mooi om te zien hoe betekenisvolle ondernemersinitiatieven, zoals De Digitale Werkplaats on Tour, in de schijnwerpers worden gezet.”

Pim van der Feltz, directeur Google Nederland: “Wij geloven dat het internet kansen biedt voor iedereen. Daarom willen we mensen graag laten ervaren hoe het internet hen kan helpen hun doelen te bereiken, zoals de groei van het eigen bedrijf of het vergroten van de inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Sinds eind 2015 organiseren we daarom in Nederland online en offline trainingen met ons programma De Digitale Werkplaats, waarmee we al zo’n 100.000 Nederlanders hebben kunnen helpen hun digitale vaardigheden te vergroten. Door nu met de bus het land in te trekken, willen we het ondernemers en studenten gemakkelijk maken om mee te doen en nog meer mensen de kans geven om hun vaardigheden te vergroten.”

Trainingsaanbod voor ondernemers en studenten
Tijdens de trainingen en workshops kunnen ondernemers meer leren over onder andere hoe ze de online zichtbaarheid van hun bedrijf kunnen vergroten, e-commerce en het analyseren van hun website. Ook zal Qredits, onafhankelijke en private kredietverstrekker, een workshop geven over het schrijven van een ondernemersplan. Studenten kunnen in de Digitale Werkplaats bus onder andere trainingen volgen over hoe je je online goed profileert voor een stage of baan, online marketing en het bouwen van een succesvolle website.

Tour langs steden en locaties
De Google bus zal in 2018 zes verschillende steden aandoen en vervolgens in 2019 verder door het land toeren. In Den Haag zal de bus te vinden zijn op de volgende plekken:

15 november Fokker Terminal
16 november ROC Mondriaan, Techniek Innovatie Huis

Er worden dagelijks verschillende trainingen in de bus gegeven. De exacte data en locaties voor de verschillende steden zijn te vinden op de website van de Digitale Werkplaats. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden. Aanmelden voor de online versie van de Digitale Werkplaats kan hier.

Bijlagen
Deel artikel