Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
Duim omhoog voorburg
Wethouder steekt duim omhoog voor de fietser
Datum: 03-10-2018

Fietsen kent vele voordelen: het is gezond, duurzaam en het voorkomt files en vertragingen. Op de Keltenlaan-Reuvenslaan in Voorburg werden fietsers vanmorgen ook nog eens toegejuicht door hun eigen wethouder. En daar bleef het niet bij.

Fietsen kan een goed alternatief zijn voor de auto in en naar de stad. Meestal worden automobilisten beloond als zij overstappen van de auto in de spits naar ander vervoer.

Fietsers die vanmorgen op de Keltenlaan-Reuvenslaan reden, kregen een aangename verrassing: als blijk van waardering werden zij toegejuicht en kregen zij een Duim Omhoog van wethouder Astrid van Eekelen, die verkeer, vervoer, milieu en duurzaamheid in haar portefeuille heeft. En daar bleef het niet bij. Om de fietsers extra te belonen deelde zij appels uit.

 

"We stimuleren dat mensen de fiets pakken. Dat verdient een duim omhoog. Fietsen is gezond en goed voor het milieu. We investeren in veilig fietsen, vooral rond scholen, en in goede fietsvoorzieningen, zoals fietspaden en stallingen", aldus wethouder Van Eekelen.

 

Bereikbare regio

De actie is geïnitieerd door Bereikbaar Haaglanden en Rijnland, een samenwerkingsplatform van VNO-NCW West, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de gemeente Den Haag, TLN en evofenedex met als doel het bereikbaar houden van de regio. De Ga3.0 actie Duim Omhoog voor de fietser is een van de acties van het platform. En de fietsers? Die vinden het geweldig! De meesten steken op hun beurt weer hun duim omhoog voor de actie.

 

Probeer een e-bike

Voor automobilisten die wel eens gedacht hebben aan een andere en duurzame manier van reizen of die fitter willen worden, is er de Ga3.0 actie Probeer een e-bike. Dan kun je een week lang ervaren hoe het is om met de elektrische fiets naar het werk te gaan. Met zo'n e-bike moet je wel zelf trappen maar heb je als het ware toch altijd de wind in je rug. En dat is mooi meegenomen. Deze actie loopt tot december. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Kijk op www.ga3punt0.nl

 

Uitreiking eerste Fietsaward

Op donderdag 4 oktober wordt de eerste Fietsaward uitgereikt. Deze wordt toegekend aan die organisatie die de afgelopen jaren forse stappen heeft gezet om het fietsen door medewerkers te stimuleren.

Marina Meens

Bijlagen
Laatste Nieuws
03-07-2020
Deel artikel