Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
http://www.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/170425%20Randstad%20slibt%20dicht%20lightrailverbinding.jpg
Meer dan 12.000 auto’s uit spits
Datum: 02-10-2018

Ook in 2018 is het projectteam van bereikbaar Haaglanden en Rijnland weer volop aan de slag gegaan om mobiliteit van werkgevers te verbeteren, belangrijkste doelen waren hierin de stijging van het aantal partners naar ruim honderd en het behaalde aantal van meer dan 12500 spitsmijdingen.

Met de juiste tools blijken bedrijven in staat om buiten de spits te reizen en zo hun bereikbaarheid te vergroten. Dit bleek erg succesvol want er zijn maar liefst 12.000 spitsmijdingen gerealiseerd in de regio Haaglanden en Rijnland.Ook de logistieke projecten en deelnemers van e-bike pools waren belangrijke focuspunten.

Samen met bedrijven
Onze mobiliteitsmakelaars hebben dit jaar veel bedrijfsbezoeken gedaan om samen met bedrijven uit te vinden hoe ze de mobiliteit en de vitaliteit van hun medewerkers kunnen verbeteren. Door middel van een ‘quick scan’ wordt gekeken hoe de situatie is en wat er op korte en op lange termijn kan worden verbeterd. Zo worden probeerpassen voor het openbaar vervoer verstrekt,  park & bike fietsen gehuurd of e-bikes geleend. Kortom, een passende oplossing voor elk mobiliteitsvraagstuk. Ook zetten de makelaars in op de lange termijn met blijvende contacten en bijeenkomsten waar mobiliteit in een bredere context wordt besproken. Een goed voorbeeld van een geslaagd project is bij het Haaglanden Medisch Centrum, een medewerker geeft hier aan: ‘Als collega’s nog in de file staan om de stad uit te komen, ben ik met mijn e-bike al thuis’. 

Logistiek
Logistiek wordt vaak onderschat als het gaat om duurzaamheidsdoelstellingen, mensen weten niet dat logistiek in de top vijf vervuilendste vervoerbewegingen van een stad als Den Haag staat. Om klimaatdoelstellingen te halen en het leefklimaat te verbeteren wordt daarom ingezet op slimme logistiek en zero-emissie vervoer. Hierbij worden weer passende oplossingen gekozen om zonder uitstoot en buiten de spits te kunnen bezorgen.

De toekomst
Hoewel met deze projecten vele doelen zijn behaald, is het werk zeker nog niet gedaan, Zuid-Holland krijgt er 200.000 woningen bij en dat biedt uitdagingen voor de toekomst. We moeten daarom blijven inzetten op vernieuwende mobiliteit en durven om stappen te nemen om bereikbaar te blijven.

Lees hier meer

Bijlagen
Deel artikel