Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
http://www.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/Plan%20DGA.jpg
Plan DGA niet uit koker VNO-NCW
Datum: 23-09-2018

​VNO-NCW wijst ten stelligste de berichtgeving af door anonieme bronnen af dat het plan om de lasten voor DGA’s te verhogen van ons afkomstig zou zijn. Voorzitter Hans de Boer: “het idee dat een maatregel die 1,8 miljard euro onttrekt aan ondernemingen uit onze koker zou komen is waanzin. Dat kan een kind bedenken”. 

DGA-ondernemers moeten nimmer fiscaal worden gedwongen onnodig investeringsruimte uit hun ondernemingen te trekken. Onze inzet was, is en blijft dat het Box-2 tarief op het huidige niveau van 25 % moet blijven. En alleen wanneer dat het geval is, er een gespreksbasis is voor het maximeren van de rekening courant regeling. Een degelijke maatregel kan bovendien geen betrekking hebben op bestaande gevallen. Daarvoor dient altijd een eerbiedigende werking te gelden.

De voorstellen van het kabinet voor zowel het box 2 tarief (26,9%!) als de rekening courant-maatregel (ook bestaande gevallen!) voldoen niet aan onze uitgangspunten. VNO-NCW is met de staatssecretaris van Financiën overeengekomen om op korte termijn om de tafel te gaan.

Bijlagen
Deel artikel