Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
http://www.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/180918%20Millennials.jpg
Binden en boeien van millennials
Datum: 17-09-2018

“Was er maar een generatiekloof, dan was er tenminste contact. De huidige generatiestilte is zorgwekkend.” Aan ruim honderd ondernemers legt Mathieu Weggeman, hoogleraar organisatiekunde aan de Technische Universiteit Eindhoven, uit wat organisaties moeten doen om millennials aan zich te binden en te blijven boeien.

Tekst: Pieter van der Meulen

Priva is een internationaal hightech bedrijf dat hardware, software en diensten levert op het gebied van klimaatbeheersing. In de futuristische vestiging in de Lier in het Westland spreken leden van VNO-NCW Westland-Delfland, Jong Management en IKN over de Nieuwe Generatie. Mathieu Weggeman, denkt dat millennials enorme kansen bieden voor innovatie. Maar het is aan de oudere generaties deze kansen te benutten. “Is het nodig onze organisaties en managementstijl aan te passen om de nieuwe generatie aan boord te houden?”

Mission driven
“Binnenhalen lukt nog wel, maar vasthouden blijkt een stuk lastiger. Het is belangrijk te beseffen dat er belangrijke waardenverschillen zijn tussen generaties. De protestgeneratie, geboren tussen 1941 en 1955, maakt in veel organisaties de dienst uit. Zij moeten leiding geven aan millennials, maar er is vrijwel geen overlap in wat beide generaties belangrijk vinden en waar zij energie van krijgen. De protestgeneratie drijft op macht, status en geld. Zaken die voor de Nieuwe Generatie een stuk minder belangrijk zijn. Jonge mensen vragen niet ‘wat kan ik verdienen?’ maar ‘wat wil de organisatie bereiken en hoe pas ik daarin?’. Zij zijn mission driven in plaats van money driven.”

Energiegevers
“Millennials willen samenwerken op basis van een collectieve ambitie en gelijkwaardigheid. Kennis is geen macht meer in hun boekje, ze delen alles met elkaar. Ze zijn wars van formeel gedoe, hiërarchische structuren, langdurig vergaderen en bureaucratische protocollen. Zogenaamde energiegevers zijn vrijheid in proces, tijd en plaats om het eigen werk vorm te geven, betekenisvolle werkzaamheden, flexibiliteit en de mogelijkheid jezelf te kunnen zijn. Gelijke monniken, gelijke kappen is niet meer van deze tijd. Differentiëren in managementstijl naar generatie is hard nodig, want niets is zo ongelijk als de gelijke behandeling van ongelijken. En organisaties die meegaan met de tijd plukken de vruchten. Er zijn genoeg redenen om vrolijk te worden van millennials. Ze kunnen uitstekend samenwerken, zijn resultaatgericht, minder materialistisch en zijn productief. Maar dan moeten ze wel op hun kracht worden benut.”

Paneldiscussie
Na het delen van zijn expertise neemt Weggeman plaats in een panel met Jefry van den Hoeven van softwarebedrijf JEM-id, een bedrijf dat naar eigen zeggen een organisatiestructuur ‘zo plat als een pannenkoek’ heeft. Ook Suzanne Klijn – van Soest, commercieel directeur van Personeelsadviesbureau Reinders & van Soest en HR Business Coach bij Priva en reallife millennial Lianne van der Stok bespreken samen met het publiek tien stellingen over millennials.

Zoals gebruikelijk presenteren zich potentiele Nieuwe Helden tijdens de bijeenkomst. Berry Kriesels is oprichter van Omnigen, de betrouwbare partner voor wetenschappelijk DNA-onderzoek met verrassende particuliere en zakelijke toepassingen.

Tim van Koolwijk is oprichter van Spireaux, wat zich bezig houdt met het kweken en toepassen van verse spirulina, een eetbare cyano-bacteriesoort. De missie van Spireaux is om gezond voedsel, op duurzame wijze in Nederland te produceren, zodat ze de planeet en de mensen erop gezonder kunnen maken.

Fotoreportage

Bijlagen
Deel artikel