Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
http://www.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/Foto%20StartUp%20Fest.jpg
Ondernemen voor een betere wereld
Datum: 09-09-2018

Onder het motto ‘doing good & doing business’ komen op dinsdag 2 oktober tijdens de 3e editie van Impact Startup Fest in de Fokker Terminal in Den Haag zo’n 1000 impact-ondernemers uit tientallen landen bij elkaar om te laten zien met welke innovaties ze de wereld ‘a better place to live’ willen maken. Zij vormen een aansprekende showcase van hoe maatschappelijke betrokkenheid en commercieel ondernemerschap succesvol hand in hand kunnen gaan. En toont Den Haag aan waarom het zich met recht ImpactCity mag noemen.
 
Impact Startup Fest, dinsdag 2 oktober, Fokker Terminal
Impact Startup Fest (ISF) is het jaarlijkse evenement waar maatschappelijk betrokken ondernemers uit alle windstreken een podium krijgen om zich te presenteren, te pitchen voor investeerders, ervaringen uit te wisselen en zich te laten coachen. Impact Startup Fest is een initiatief van de gemeente Den Haag en is binnen drie jaar uitgegroeid tot het grootste impact-evenement met internationale start-ups en scale-ups in Nederland. ISF wordt geopend door Saskia Bruines (wethouder Onderwijs, Kenniseconomie, Internationaal) met aansluitend de internationale Roundtable ‘Five continents, five entrepreneurs, one dream’.

‘Doing good & doing business’
Den Haag vormt een uniek knooppunt van corporate bedrijfsleven, internationale overheids-organisaties en honderden ngo’s die zich bezighouden met wereldwijde, maatschappelijke vraagstukken op het gebied van klimaat, humanitaire hulp, voedselinnovatie en duurzame energie. Voeg daarbij een permanente instroom van dynamische impact-ondernemers en je hebt het ideale ecosysteem om het motto ‘doing good & doing business’ ook daadwerkelijk in de praktijk te kunnen brengen.

De gemeente Den Haag stimuleert deze impact economy door ondernemers een zo gunstig mogelijk vestigingsklimaat te bieden en zoveel mogelijk te investeren in mensen, plekken, experimenten en ideeën. De afgelopen jaren is er op het bedrijventerrein De Binckhaven maar liefst 60.000 m² aan bedrijfsruimte voor creatieve startups gecreëerd in panden als de Caballero Fabriek, Bink36 en meest recent nog Apollo 14.

Journalistieke invalshoeken Impact Startup Fest
• Maak kennis met gedreven impact-ondernemers als Leila Janah (Samasource), Rodrigo Borgers (Inteligência Relacional), Enya Séguin (Yapili Health @Hand), Vincent Kimura (Smart Yields), Sumantra Sen (Emica Analytics & Advisory Services), Loek Peeters (HumanSurge)
• Doe verslag van de internationale Roundtable ‘Five continents, five entrepreneurs, one dream’
• Portretteer De Binckhaven, een voormalig industriegebied vol hippe, ambitieuze impact-ondernemers.

Bijlagen
Deel artikel