Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
http://www.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/artikel%202%20nieuwer.jpg
Na de gemeenteraads verkiezingen
Datum: 18-07-2018

Na de gemeenteraadsverkiezingen heeft de lobby niet stilgelegen. In veel coalitieakkoorden zien we de wensen van ondernemers terug.


Veel en interessante plannen in het coalitieakkoord ‘Een nieuwe lente, een nieuw geluid’ , luidt de reactie van VNO-NCW metropool Amsterdam, maar vanuit het perspectief van het bedrijfsleven springen drie opgaven eruit: woningbouw, bereikbaarheid en de toeristenstroom. Dit zijn drie uitdagingen waarbij de gemeente Amsterdam de regio hard nodig heeft. Het akkoord lijkt echter onvoldoende uit te gaan van samenwerking. Op regionaal en provinciaal kunnen oplossingen worden ontwikkeld voor deze vraagstukken, maar dan dient Amsterdam op basis van gelijkwaardigheid de dialoog aan te gaan. Ondernemers hechten niet aan waar de gemeentegrenzen liggen, zij willen een optimaal ondernemingsklimaat.


De Amsterdamse ondernemers hebben vertrouwen in de voortvarendheid van verkeerswethouder Sharon Dijkstra, die met provincie en Rijk snel  een belangrijke bijdrage leverde aan de aanleg van spoor 5 en 6 op station Amsterdam Zuid.


Minder bevorderlijk zijn de plannen om de Passenger Terminal Amsterdam (PTA) te verplaatsen naar buiten de gemeentegrenzen zonder dit mooie bedrijf op voorhand enige oplossing te kunnen bieden. Dat is pure kapitaalvernietiging. Welke cruisemaatschappij plant nu nog een reis naar Amsterdam in voor de komende seizoenen? 


Lees de complete reactie op de speciale verkiezingspagina

Op deze pagina staan ook de verkiezingsmanifesten en actuele reacties van het bedrijfsleven op het gemeentelijke beleid.


Ook na de verkiezingen gaat de lobby door. 
Lees het artikel 'De lobby is niet afgelopen met de verkiezingen​' in magazine West. van april 2018.

Lees het coalitieakkoord van de gemeente Amsterdam
Lees het coalitieakkoord​ van de gemeente Rotterdam
Lees het coalitieakkoord​ van de gemeente Den Haag


Bijlagen
Deel artikel