Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
http://intern.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/Caroline%20710.jpg
Caroline van Reenen bracht VrouwenNetwerk tot bloei
Datum: 03-07-2018
​Caroline van Reenen, directeur-eigenaar van projectmanagement en congresorganisatie Hoezo! in Heemstede, heeft op 1 april de voorzittershamer overgedragen aan Chantal Roest. 

Caroline was betrokken bij de oprichting van het VrouwenNetwerk eind 2010 en vanaf de eerste dag voorzitter. In de afgelopen zes-en-half jaar heeft zij het VNO-NCW VrouwenNetwerk tot bloei gebracht. Het aandeel vrouw in het ondernemersbestand van VNO-NCW West verdubbelde tot 400 leden.

Ze zette zich in voor betere faciliteiten voor vrouwelijke ondernemers, gebaseerd op de belemmeringen die de leden in eigen onderzoek van het VrouwenNetwerk hadden aangegeven. Zo werden er bijeenkomsten over financiering en leiderschap georganiseerd.

Ook zette Caroline een landelijk VNO-NCW-platform voor vrouwelijke ondernemers en topmanagers op. Vanuit dit platform lobbyde ze vooral voor meer vrouwen aan de top. Hoogtepunt was het congres Guts & Glory op 14 april 2015 in Utrecht, waar Caroline samen met enkele leden in gesprek ging met koningin Maxima.

Op regionaal niveau zorgde Caroline ervoor dat meer vrouwen zitting namen in de besturen van VNO-NCW West, die voor de komst van het VrouwenNetwerk heuse mannenbolwerken waren. Zelf nam ze zitting in het dagelijks bestuur van VNO-NCW West en promote ze de aanstelling van een vrouw als voorzitter. Dat laatste is recent gelukt met de aanstelling van Audrey Keukens als voorzitter van VNO-NCW West.

Tijdens het voorzitterschap van Caroline heeft het VrouwenNetwerk veel inspirerende en waardevolle bijeenkomsten georganiseerd voor de vrouwelijke leden. Daarvoor zette Caroline de kennis en kunde van haar eigen congresorganisatie Hoezo! belangeloos in, waardoor iedere bijeenkomst een hoge kwaliteit kreeg. ​
Bijlagen
Deel artikel