Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
http://www.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/Gerdi%20Evers%20710.jpg
Gerdi Evers, nieuw bestuurslid
Datum: 27-06-2018
Gerdi Evers, advocaat en mediator (DGA Faire Advocaten & Mediators BV) 56 jaar. 
Bestuurslid VNO-NCW VrouwenNetwerk, portefeuille Politiek

De discussie over vrouwen aan de top, vrouwelijk ondernemerschap en diversiteit blijft interessant en noodzakelijk voor alle vrouwen in elke leeftijdscategorie.  Voor alle vrouwen geldt dat zij een volwaardige kans moeten krijgen om te kunnen ondernemen. Voor jong en oud(er).  

Ik wil me graag inzetten om vrouwelijk ondernemerschap te stimuleren. Zakelijke en persoonlijke groei is erg belangrijk. Vrouwen kunnen elkaar daarin versterken. Het vrouwennetwerk VNO-NCW biedt daar een uitstekend platform voor. 

De politiek behoort naar mijn mening een belangrijke speler te zijn in deze discussie. De politiek houdt zich nog te afzijdig. Ik zou me graag willen inzetten tot een actievere en betrokken rol van de politiek. 
Om die reden ben ik erg blij dat ik deel mag uitmaken van het bestuur van het VrouwenNetwerk van VNO-NCW West met de portefeuille politiek. 

Mijn loopbaan is divers. Eind jaren 80 ben ik afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Utrecht in Nederlands Recht. Na mijn studie heb ik slechts kort gewerkt in Nederland als juridisch adviseur maar ben daarna voor 12 jaar vertrokken naar het buitenland. Hoewel ik in 5 verschillende landen heb gewoond, ben ik jaren werkzaam geweest voor de ABN AMRO Bank. 

In 2000 ben ik teruggekomen in Nederland. Inmiddels getrouwd en twee kinderen rijker. De eerste jaren heb ik veel vrijwilligerswerk gedaan en verschillende bestuursfuncties bekleed. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en in 2008 ben ik weer gaan werken, mijn studie opgefrist en verschillende opleidingen gedaan waaronder mediation. Sinds 2016 heb ik een eigen advocaten kantoor in Utrecht. 

Politiek heeft altijd mijn belangstelling gehad. In 2014 ben ik als raadslid gekozen voor de gemeenteraad. Hoewel ik me nu niet meer verkiesbaar heb gesteld, blijf ik wel erg betrokken. Tijdens de campagne als campagneleider en momenteel zit ik aan tafel bij de coalitie onderhandelingen. 

Met mijn eigen ervaringen als vrouwelijke ondernemer (in Nederland maar ook in het buitenland) en als politiek raadslid, wil ik me graag inzetten voor het VNO-NCW VrouwenNetwerk. 
Bijlagen
Deel artikel