Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
http://www.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/180619%20Voorzitterswissel%20Green%20Village.jpg
Jong, fris en vooral divers
Datum: 18-06-2018

​Audrey Keukens is de nieuwe voorzitter van VNO-NCW West. Tijdens een feestelijke voorzitterswissel in The Green Village in Delft volgt zij René Klawer op. Keukens wil verjongen en vernieuwen. “Waar zijn mijn leeftijdsgenoten, de nieuwe generatie ondernemers? Waar zijn de vrouwen? Meer diversiteit, daar ga ik mij de komende tijd op storten.”


 
Door Pieter van der Meulen

 
“Als je door je oogharen naar Nederland kijkt, zie je dat het bedrijfsleven op de maximale capaciteit bezig is. Het is tijd om te investeren in de harde kant van de economie, de bouwende kant en minder op het verdelende aspect, zodat Nederland de capaciteit kan uitbreiden.” Hans de Boer, voorzitter van landelijk VNO-NCW, ziet noodzaak tot verandering voor het Nederlandse bedrijfsleven om de sterke economische positie te behouden. Een frisse wind in dé ondernemersvereniging van de Randstad past perfect in deze redenering. “Vind haar maar eens, een jonge vrouwelijke ondernemer in het Westen van het land die bereid is vanuit VNO-NCW West het ondernemersbelang te dienen. Vrouwen aan de top, dat wil VNO-NCW graag zien. Audrey is daar een geweldig voorbeeld van.” 

 
Shirtje wisselen
Minder feestelijk vindt De Boer het vertrek van Klawer. “Op moeilijke momenten leer je iemand echt kennen. Ik herinner me een autorit samen met René toen ik net was aangetreden als voorzitter van VNO-NCW en flink onder vuur lag in de media. We reden samen terug uit Maastricht, te midden van talloze telefoontjes over mijn uitspraken. Toen heb ik René leren kennen als warm, wijs en op de juiste manier rustig. Hij is tien jaar ouder dan ik en een voorbeeld voor mij, niet in de laatste plaats door de manier waarop hij voorzitter is geweest van VNO-NCW West. Dit is een moeilijke regio. Je moet geloofwaardig bij zowel Ajax, Feyenoord als AZ op de tribune kunnen zitten en ook een traantje kunnen wegpinken als Sparta degradeert. Dat lukt niet als je steeds van shirtje wisselt, dan moet je oprecht liefde hebben voor het spelletje. Dat heb jij meer dan tien jaar uitgedragen voor ondernemers in de verschillende regio’s van West.”      

 
Authentiek ondernemerschap
“Onze werkgeversclub gedijt in een organisatie van ondernemerschap en innovatie. The Green Village, een proeftuin voor duurzame innovaties, is een prachtig voorbeeld waar beide samen komen, de perfecte plaats voor deze wisseling.” Bert Mooren, directeur van VNO-NCW West, werkte maar liefst elf jaar nauw samen met Klawer. “In de afgelopen jaren heb ik een bijzondere band met René opgebouwd, met als startpunt onze gezamenlijke waardering voor authentiek ondernemerschap. Bedankt voor alle inzet, humor en wijsheid die wij van jou hebben meegekregen.” Als afscheidscadeau ontvangt Klawer een gebundelde bloemlezing van zijn columns die hij tijdens zijn voorzitterschap heeft geschreven in magazine West. Met een staande ovatie en onder luid applaus neemt hij afscheid van VNO-NCW West.  
Lees hier de special van West.​ met de columns van René Klawer

Lees hier de toespraak van René Klawer bij het overdragen van het voorzitterschap van VNO-NCW West.

 
Niemand uitsluiten
“Een eer en een cadeau dat ik hier mag staan en deze klus mag doen. De afgelopen weken heb ik veel met leden gesproken en daar krijg ik veel energie van.” Audrey Keukens is als partner bij Dröge & van Drimmelen al geruime tijd lid van VNO-NCW West en heeft veel waardering voor het voorzitterschap van Klawer. “Dat je elf jaar voorzitter bent geweest, langer dan de twee keer vier jaar die eigenlijk is toegestaan, zegt eigenlijk alles. Ik wil graag doorgaan op de door jou ingeslagen weg. Voortbouwen op de doelgroepnetwerken, zoals het DGA-netwerk, het VrouwenNetwerk en het nieuwe netwerk Groene Groeiers. Variatie in doelgroepen, maar ook nieuwe vormen van bijeenkomsten spreken andere groepen aan. En dat is hard nodig. Waar zijn mijn leeftijdsgenoten? Waar is de nieuwe generatie ondernemers? Waar zijn de vrouwen? Diversiteit blijkt in alle organisaties succesvoller te zijn. Dat is het thema waarop ik mij ga storten. Diversiteit wat betreft man-vrouw verhouding, culturele achtergrond, maar ook mensen die op een andere manier denken. Je kunt niemand uitsluiten, dan voed je de tweedeling in de maatschappij en daar krijgen ondernemers ook last van. Ik ga ernaar streven dat de samenstelling van het ledenbestand en de besturen van VNO-NCW West een afspiegeling wordt van de samenstelling van het Nederlandse bedrijfsleven.”

Lees hier de toespraak van Audrey Keukens bij het aanvaarden van het voorzitterschap van VNO-NCW West op 18 juni 2018 in Delft.

Lees het kennismakingsinterview met Audrey Keukens​ in magazine West. 
Bijlagen
Deel artikel