Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
http://www.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/180605%20Samenwerking%20Delft%20Rabobank.jpg
Samenwerking voortgezet
Datum: 04-06-2018

De succesvolle samenwerking tussen VNO-NCW Delft en Rabobank Zuid-Holland Midden van de afgelopen twee jaar wordt ook dit jaar voortgezet. De partijen slaan de handen ineen om ondernemers in de regio te verbinden en wederom een drieluik spraakmakende bijeenkomsten te organiseren.

Joris Kleinveld, voorzitter van VNO-NCW Delft en directeur van softwarebedrijf Auxilium is verheugd met de vernieuwde samenwerking. “Het is super om een partner te hebben die achter ons staat zodat we gezamenlijk ondernemerschap in de regio kunnen stimuleren. Praktisch gezien is het prettig om de financiering voor het jaar rond te hebben, anders moeten we voor iedere bijeenkomst afzonderlijk met de pet rond. Rabobank wordt nu voor het derde jaar op rij onze hoofdsponsor, waarmee we een stevig fundament hebben voor onze activiteiten. Qua doelgroep en onderwerpen passen VNO-NCW Delft en de Rabobank heel goed bij elkaar.”

Growing a better world together
“Rabobank wil ondernemers helpen groeien. Dat zien wij als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dan is het logisch dat je je aansluit bij gerenommeerde netwerk- en ondernemersorganisaties als VNO-NCW. We geven op meerdere manieren invulling aan ons partnership. Zo organiseren we samen met andere partners de drie grootste ondernemers events in Delft onder de vlag van Delft Verbindt. Ook inspireren we ondernemers op gezamenlijk georganiseerde events, dat onderdeel is van de succesvolle trilogie die we jaarlijks samen neerzetten. Ondernemers helpen groeien past naadloos in onze duurzame missie ‘Growing a better world together’, daarom verlengen we het contract met VNO-NCW Delft met veel plezier”, aldus Fabian van der Horst, directeur Bedrijven van de Rabobank in Delft. 

Drieluik
Belangrijk onderdeel van de samenwerking is het organiseren van drie bijeenkomsten. Tijdens dit drieluik komen ondernemers uit de regio samen om te discussiëren over technologische ontwikkelingen en de gevolgen voor het bedrijfsleven. Het drieluik is voor het eerst georganiseerd in 2016. Bij softwarebedrijf Exact werd gesproken over ‘The Next Big Thing’ op het gebied van robotisering en digitalisering. De tweede bijeenkomst vond plaats bij Deltares, ‘Ontwikkelingen op zee, van offshore tot schone zee’, over watermanagement en duurzaamheid. De afsluiter voor 2016 was in het Science Center in Delft, ‘Biotechnologie: Een next nature’.

Ook in 2017 hebben VNO-NCW Delft en Rabobank Zuid-Holland Midden succesvolle bijeenkomsten georganiseerd zoals ‘Welcome to the Green Future’ bij proeftuin voor duurzame innovaties the Green Village bij de TU Delft, ‘Robotisering, geen toekomst maar actualiteit’, bij RoboValley, de innovatiehub voor Robotica in Delft. 

Op 4 juni is​ de driedelige serie van dit jaar afgetrapt met ‘Een kijkje in de toekomst: Bionanowetenschap’. 

Meer informatie: Geordie Kooiman​


Bijlagen
Deel artikel