Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
http://www.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/180517%20Hermitage.jpg
Primeur bij de Hermitage
Datum: 21-05-2018

Door Rita van der Pas

Op 17 mei vielen de leden van VNO-NCW metropool Amsterdam met hun neus in de boter! Zij kregen als eerste de nieuwe Rembrandt te zien.
Zij kregen tijdens het bezoek aan de Hermitage Amsterdam als eerste een exclusief kijkje bij de nieuwe aankoop “Portret van een jongeman” van Rembrandt. Vervolgens mochten de aanwezigen ook de expositie “Hollandse Meesters” bezichtigen.

Tussen de kunstwerken van de talenten van de Hermitage Amsterdam sprak Cathelijne Broers, directeur van het museum, over het educatieprogramma voor groot Amsterdam met een bereik van 10.000 schoolkinderen.
“Natuurlijk gaat het bij het educatieve programma, de Hermitage voor Kinderen, om het maken van een eigen kunstwerk, om kunstgeschiedenis en om verbreding van je horizon”, aldus Cathelijne Broers. “Maar meer nog gaat het om het ontwikkelen van je creatieve vermogen, oplossingsgericht denken, samenwerken en leren om met een open blik naar je omgeving te kijken”.
Het programma  is er voor alle kinderen van alle achtergronden, twee derde van alle basisscholen van Amsterdam participeren hierin en krijgen gratis kunsteducatie.

Als cultureel ondernemer wil de Hermitage hoogwaardig kunstonderwijs aanbieden. Dat valt nu steeds vaker buiten het curriculum. Dat is zorgelijk vinden zij. Want de open blik die je dankzij kunst ontwikkelt, stimuleert je creatieve vermogen. Dat heb je niet alleen nodig als je naar de kunstacademie gaat, maar juist ook binnen in het bedrijfsleven.

Als ondernemer neemt de Hermitage Amsterdam haar verantwoordelijkheid, en investeert zij samen met het bedrijfsleven, fondsen en particuliere donateurs, in de jongste jeugd. Daarvoor is zij altijd op zoek naar nieuwe partners die willen geven aan het kunstonderwijsprogramma, en nodigen zij u van harte uit om partner te worden van de Hermitage voor Kinderen.

Wil u meer weten over de laatste dagen van de expositie “Hollandse Meesters” en de aangepaste openingstijden, klik dan op deze link.

Bijlagen
Deel artikel