Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
http://www.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/180514%20Raboreeks%20Go%20Digital.jpg
Go digital, stay human!
Datum: 17-05-2018

​De nieuwe generatie organisaties komt eraan!

Door Mariëlle de Munnik

Hoe ziet uw organisatie er in de toekomst uit? Bent u klaar voor de volgende trend? Op 15 mei vond de eerste bijeenkomst uit een drieluik  over toekomstgericht ondernemen plaats met voor deze editie toekomstig werkgeverschap als thema. Deze werd georganiseerd door Rabobank en VNO-NCW Noordwest-Holland. ‘Go digital, stay human!’

Volgens Christian Kromme, bestselling auteur van het boek Humanification, futurist en professioneel spreker, verschuift onze individueel ingerichte samenleving naar een collectieve samenleving door technologische ontwikkelingen. Experts zullen elkaar in de nabije toekomst vaker gaan opzoeken voor tijdelijke samenwerking om problemen op te lossen. Ze verbinden zich als een zwerm vogels rondom een project of probleem en vallen weer uiteen als het probleem is opgelost. Er ontstaat zo een nieuwe generatie organisaties, waarbij geen directeuren en CEO’s meer nodig zijn want organisaties worden meer zelfsturend en leren zich aan te passen aan de tijdelijke collectieve uitdagingen.

Zelfsturend en collectief gedreven
Fronteer is een voorbeeld van zo’n zelfsturende en collectief gedreven organisatie. Het Amsterdamse bedrijf heeft het holocratische organisatiemodel geïmplementeerd, een model waarbij de  autoriteit over alle medewerkers in de organisatie is verdeeld, Door de dynamische en transparante structuur die hierdoor is ontstaan is de organisatie in staat om voortdurend bij te sturen en is daardoor flexibel en continu in ontwikkeling. Medewerkers hebben geen functies maar rollen en komen zelf met ideeën voor verandering. Medewerker Babke Hogenhuis : “Je werkt snel, je gaat niet meer langdurig op zoek naar de perfecte oplossing van een probleem. Je probeert gewoon iets en als je ergens tegenaan loopt, pas je je werkwijze weer aan”. Hein van Es, eveneens medewerker bij Fronteer: “Bij elk voorstel voor verandering vragen we ons af: is het schadelijk voor het bedrijf? Zo niet, dan doen we het gewoon!”.

Tips om je bedrijf toekomstbestendig te maken
1. Zoek experts om problemen op te lossen;
2. Zoek interactie met elkaar want dat zorgt voor creativiteit;
3. Omarm technologie;
4. Neem het menselijke daarin mee en blijf niet hangen in de zoektocht naar de perfecte oplossing.

De bijeenkomst is de eerste in een reeks van drie over toekomstgericht ondernemen, georganiseerd door VNO-NCW West in samenwerking met de Rabobank.

De volgende bijeenkomst is op 19 juni over duurzame grondstoffen.
Kijk ook op www.vno-ncwwest.nl/agenda

Fotoreportage

Presentatie Christian Kromme

Bijlagen
Deel artikel