Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
http://www.vno-ncwwest.nl/media/Afbeeldingen%20Nieuwsbrief%20West/Foto%20Jolanda%20van%20schaick.jpg
Van Schaick aangesteld als matchmaker
Datum: 03-05-2018

Sinds 1 mei ondersteunt Jolanda van Schaick het netwerk Groene Groeiers als matchmaker. De provincie Zuid-Holland heeft het mogelijk gemaakt dat zij - voorlopig voor anderhalve dag per week – uitdagingen van ondernemers in de community groenegroeiers.nl ondersteunt. Zij zal vooral verbindingen tot stand brengen tussen ondernemers onderling en tussen ondernemers en kennisinstellingen om circulaire business cases, energietransitie en bescherming van biodiversiteit te realiseren. Ook kan zij ondernemers met een uitdagingen adviseren over het plan van aanpak.

Jolanda van Schaick:
“Bedrijven spelen een onmiskenbare rol bij het oplossen van duurzaamheidsvraagstukken. Dat maakt het leuk en inspirerend om met voorlopers uit het bedrijfsleven de mogelijkheden voor invulling van die rol te verkennen. In mijn werk voor CREM doe ik dit sinds 2004, waarvan interactie met stakeholders als overheden, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties een essentieel onderdeel is. Met de grenzen van de planeet en sociale uitdagingen steeds nadrukkelijker in zicht, zet CREM zich namelijk in voor een duurzame economie en maatschappij.

Van 2012 tot 2016 was ik via diverse projecten betrokken bij het Platform Biodiversiteit, Ecosystemen en Economie (waarvan VNO-NCW MKB Nederland één van de secretarissen was). Zo ook bij de koplopersgroep van het platform, de Natural Captains. Via dit werk leerde ik het Groene Groeiers netwerk kennen. De energie, inzet en ambities van de deelnemende bedrijven – waaronder een aantal Natural Captains – is aanstekelijk en zorgt dat woorden omgezet worden in daden. Ik heb er dan ook heel veel zin in om als matchmaker met de Groene Groeiers aan de slag te gaan. Om nieuwe initiatieven en projecten van de grond te krijgen, daarbij profiterend van business kansen voor samenwerking.”

Jolanda van Schaick zal nauw samenwerken met ondernemer Yousef Yousef, boegbeeld van het netwerk Groene Groeiers en Annemarie van Oorschot, interim programmamanager Groene Groeiers. Het driekoppige team wordt ondersteund door medewerkers van de landelijke en regionale organisaties van VNO-NCW.

Hulp nodig? Mail Jolanda van Schaick: j.vanschaick@crem.nl 
Foto vervolgpagina kennismaking J en A.jpg Annemarie van Oorschot en Jolanda van Schaick (rechts),
Foto vervolgpagina kennismaking Y.jpg
Yousef Yousef

Bijlagen
Deel artikel