Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
http://www.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/180322%20DGA%20MACAW.jpg
Het kan anders
Datum: 22-03-2018

Batterij opladen
Hoe houd je je medewerkers vitaal en haal je het beste in hen naar boven? IT-dienstverlener Macaw boog zich over deze vragen en introduceerde het programma 20/20 Energy. Aan het einde van hun werkdag gaan de medewerkers met meer energie naar huis.

Tekst: Pascale Warners, ComPas tekst en redactie

Het nieuwe pand van Macaw in Hoofddorp is allesbehalve een ‘gewone kantooromgeving’. Door de hoge vide met glazen dak is er veel daglicht. Overal door het pand zorgen weelderige groene planten en uitnodigende zithoekjes voor een huiselijke sfeer. “Ik heb nooit begrepen waarom werknemers tussen negen en vijf naar een plek gaan waar ze worden uitgewrongen”, zegt CFO Ronald van Es van Macaw op 22 maart tijdens een DGA-bijeenkomst van VNO-NCW West. “Het kan ook anders. Kleine veranderingen maken al een groot verschil.”

Vitaliteit vergroten
Volgens partner Patrick van Aalst is Macaw al vanaf de start van het bedrijf in 1994 vooruitstrevend in het personeelsbeleid. “Vier jaar behaalden we de eerste plek van het Beste Werkgever-onderzoek van Intermediair en NRC Next. Toch kregen we op een gegeven moment signalen van stress bij de medewerkers. De balans tussen werk en privé werd als zwaar ervaren. Dit vormde de aanleiding voor de introductie van het programma 20/20 Energy.”

De medewerkers zijn het kapitaal van Macaw. “Stress is niet het probleem, maar het gebrek aan herstel”, aldus Van Es. “Met het programma 20/20 Energy reiken we onze medewerkers middelen aan om hun mentale, emotionele en fysieke batterij op te laden. Met hulp van een coach en workshops over het belang van slapen, beweging, gezonde voeding, ontspanning en sociale contacten laten we hen zien hoe zij zelf hun vitaliteit kunnen vergroten. Iets simpels als een wandeling in de lunchpauze zorgt er bijvoorbeeld al voor dat je productiever wordt en je je beter kunt concentreren.”

Ziekteverzuim gehalveerd
Op de werkplek stimuleert Macaw de medewerkers op verschillende manieren om in beweging te komen. De bureaus zijn verstelbaar, zodat je eraan kunt staan. De prullenbakken zijn vervangen door een centrale afvalbak. En er is één plek waar je goede koffie kunt halen. “De inrichting van het gebouw nodigt medewerkers uit om met elkaar in gesprek te gaan”, zegt Van Aalst. “En in het restaurant krijgen ze lekker en gezond eten. Al deze factoren zorgen ervoor dat ze hier hun batterij kunnen opladen. Bijkomend voordeel is dat het ziekteverzuim in twee jaar tijd gehalveerd is.”

Volgens Cees Oudshoorn, algemeen directeur van VNO-NCW, kunnen ondernemers Nederland vitaal maken. Hij roept de DGA’s op om direct met VNO-NCW in gesprek te gaan over wat er onder hen leeft. “Om de vierde industriële revolutie, de digitalisering, energietransitie, circulaire economie en verstedelijking naar een volgend niveau te krijgen, is er meer nodig dan de lobby in Den Haag. Met NL Next Level zetten wij in op die transities. En onze organisatie verandert mee. Wij gaan naar een plattere organisatie, waar we steeds meer direct de dialoog voeren met de ondernemers. Want ondernemers veranderen de samenleving. Zonder ondernemers gebeurt er niets.”

Fotoreportage

Bijlagen
Deel artikel