Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
http://www.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/170222%20Dagvandeduizendvoorbeelden.jpg
Dag van de Duizend Voorbeelden
Datum: 07-02-2018

​Ook in 2018 komt er een Dag van de duizend voorbeelden! Deze dag is vorig jaar voor het eerst georganiseerd vanuit het project ‘Op naar de 100.000 banen’* om aandacht te vragen voor de Banenafspraak. Met evenementen en ondernemersverhalen laten we zien wat het werken met mensen met een arbeidsbeperking bedrijven kan opleveren. Ook in 2018 willen we met het eerlijke praktijkverhaal nieuwe werkgevers inspireren.

De Dag van de duizend voorbeelden 2018 vindt plaats op donderdag 29 maart 2018.

Hoe kunt u meedoen?
Aansluiten bij de Dag van de duizend voorbeelden kan op twee manieren.

  1. Organiseer een evenement om werkgevers te inspireren aan de slag te gaan met mensen met een arbeidsbeperking. Dit kan een Meet & Greet zijn, een inspiratieontbijt, een netwerkborrel, een bedrijfsbezoek enzovoort. U kunt er ook voor kiezen een al gepland evenement te organiseren op 29 maart om zo in te kunnen haken op de Dag van de duizend voorbeelden. U hoeft zich dus niet aan een bepaald format te houden, maar kunt er uw eigen stempel op drukken.
  2. Nomineer werkgevers die al bezig zijn met de Banenafspraak als voorbeeldwerkgever. Zij krijgen dan een cadeau om hen te bedanken voor hun inzet. U kunt dat door ons laten verzorgen, maar ook zelf uitreiken. U kunt evenement en voorbeeldwerkgevers ook combineren door bijvoorbeeld op 29 maart een tour langs werkgevers te maken om cadeaus uit te reiken.
Welke ondersteuning is er?
Bent u van plan een evenement te organiseren? Laat dit dan zo snel mogelijk weten via 1000voorbeelden@vnoncw-mkb.nl. Wij nemen dit evenement op in onze agenda en op de actiewebsite en sturen u een logo zodat u kunt laten zien dat het evenement onderdeel is van de Dag van de duizend voorbeelden. Daarnaast stellen wij graag cadeaus beschikbaar voor de voorbeeldwerkgevers die hun verhaal vertellen, én voor de bezoekende nieuwe werkgevers die u wilt inspireren om aan de slag te gaan. Verder is het mogelijk om gebruik te maken van onze persservice voor het informeren van media in uw regio over dit evenement. Ook maken wij een slotpersbericht voor landelijke media waarin we regionale opbrengsten uitlichten en doen we op de dag zelf verslag via social media. We vertellen u graag meer over alle mogelijkheden!

 
Werkgevers in beeld
De website www.dagvande1000voorbeelden.nl wordt aangepast voor de nieuwe editie van 29 maart 2018. Hier worden voorbeeldwerkgevers en evenementen uitgelicht. De werkgevers die u nomineert voor een cadeau, krijgen dus ook een vermelding op deze website, waar mogelijk met een inhoudelijk verhaal. Uiteraard zoeken wij voor de editie van 2018 zoveel mogelijk nieuwe voorbeeldwerkgevers. Het is daarnaast wel mogelijk om werkgevers die al in 2017 een cadeau ontvingen, opnieuw te nomineren, mits zij zich het afgelopen jaar sterk hebben ingezet als ambassadeur voor de Banenafspraak. Het cadeau van 2018 is ook anders dan het cadeau van 2017.

Beperkte mogelijkheden, maar wel geïnteresseerd?
Neem dan zeker even contact met ons op. Als u zelf geen evenement kunt organiseren, maar wel ideeën heeft of wilt aansluiten bij andere organisatoren, dan horen we dat graag!

 
Doe mee!
Op 29 maart 2018 kunnen we met zijn allen laten zien hoeveel er al gebeurt rondom de Banenafspraak, en hoeveel verder we samen nog kunnen komen. We hopen dat u mee kunt doen! Laat het ons weten via 1000voorbeelden@vnoncw-mkb.nl​!

 
Bijlagen
Deel artikel