Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
http://www.vno-ncwwest.nl/media/Afbeeldingen%20Nieuwsbrief%20West/180125%20Nieuwe%20Held%20W-D.jpg
Nieuwe Helden, nieuwe kansen
Datum: 24-01-2018

​“Met de Nieuwe Heldenprijs kunnen we onze positieve flow verder doorzetten”, aldus Joris Linders, eigenaar van BEEQUIP. In verschillende regio’s benoemt VNO-NCW West een Nieuwe Held, de meest vernieuwende ondernemer. Wat levert de uitverkiezing het Rotterdamse BEEQUIP en het Westlandse WP Trading op?

Door Mahnaz Sarikhani

Op de eindejaarsbijeenkomsten in sommige regio's wordt de Nieuwe Heldenprijs uitgereikt aan de meest innovatieve ondernemer van het jaar. Zo wordt hij of zij gestimuleerd zich in het nieuwe jaar stormachtig verder te ontwikkelen.

Nieuw kijk op bestaande markt
Startup BEEQUIP, de Nieuwe Held van 2017 in Rotterdam, maakte indruk op de jury door de wijze waarop het bestaande markt op een nieuwe manier benadert. BEEQUIP financiert machines en ander equipment voor het mkb. Daarbij kijkt het eerst naar de waarde van het gebruikte materiaal en daarna naar de (terug-)betalingsmogelijkheden van de klant. “Onze salesspecialisten komen uit de industrie van kapitaalgoederen die wij financieren,” stelt Joris Linders, mede-eigenaar en oprichter van BEEQUIP. “Wij kunnen daardoor de waarde van bijvoorbeeld gebruikte graafmachines vaststellen. Bankiers wijzen financiering van gebruikte producten doorgaans af omdat zij dat niet kunnen. Bovendien onderscheidt BEEQUIP zich van andere financiers door beter te kijken naar de toekomstige positie van het bedrijf dat financiering aanvraagt. Hoeveel opdrachten heeft het? Genereert het voldoende inkomsten om op termijn te betalen? Op basis van deze informatie durven wij de financiering van gebruikte producten vaak wel aan en dragen we bij aan het circulaire proces.”

Stip op de horizon
“De Nieuwe Heldenprijs past goed in de positieve flow waarin we met BEEQUIP zitten. Wij werken hard voor onze doelen en onze klanten zijn tevreden. In de toekomst wil BEEQUIP een breed platform zijn dat verschillende hulpmiddelen voor de bouw, zoals verzekeringen en onderhoud, kan aanbieden. Dat is voor ons de stip op de horizon.”

Lees hier meer over BEEQUIP

Drie miljard plantenpotten
Het doel van WP Trading is plastic plantenpotten te vervangen door een papieren variant. Hierbij speelt WP Trading in op het wereldwijde probleem van de Plastic Soup. Tot op heden is er nog geen alternatief ontwikkeld voor het plastic afval in de sierteelt. Alleen al in Nederland worden er 3 miljard plantenpotten per jaar verhandeld.

“Dit jaar gaan we voor het eerst met ons product de markt op. Het doel is om in 2018 twee miljoen plantenpotten aan de man ter brengen.” Berber Vos heeft namens WP Trading de Nieuwe Heldenprijs 2017 in de regio Westland-Delfland gewonnen. “De prijs heeft deuren voor ons geopend, vooral naar kwekers die ons product willen kopen en bedrijven die graag willen samenwerken. Momenteel zijn er al enkele samples naar kwekers gestuurd. Een gewone papieren pot houdt natuurlijk niet stand in de teelt, de pot verpulvert door het water. Daarom behandelen wij de potten met een Bioresin dat de pot sterk, watervast en ook nog composteerbaar en recyclebaar maakt." 

“De plantenpotten die wij momenteel introduceren op de markt, zijn de potten voor korte teeltduur. Hiervan weten wij zeker dat de potten het volhouden. Maar we werken al aan potten voor verschillende, ook langdurige, teelten.  We willen de keten zo circulair mogelijk te maken.” 

Bijlagen
Deel artikel