Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
http://www.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/180111%20NJR%202018.jpg
Groene matches op receptie
Datum: 11-01-2018
“Wij willen de hele tuinbouwketen écht groen maken!” Vol ambitie wordt in de Malietoren in Den Haag het nieuwe jaar ingeluid tijdens de nieuwjaarsreceptie van VNO-NCW West. Terugblikkend op 2017, maar vooral vooruitkijkend naar een ondernemend nieuw jaar, met circulariteit als overkoepelend thema.

Door Pieter van der Meulen

“Schiphol mag absoluut niet op slot! Samen met de nieuwe minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen gaan wij in de Omgevingsraad Schiphol lobbyen voor een sterke en duurzame mainport.” Met een van de lobbyonderwerpen van VNO-NCW West heet René Klawer, voorzitter van VNO-NCW West, de ruim 350 aanwezige ondernemers welkom. “Ook in 2018 blijven we krachtig lobby voeren. De afgelopen tijd is hard gewerkt aan een woningbouwvisie. Regie van de provincie is hard nodig om de woningbouw de komende jaren in goede banen te leiden. Voordat er wordt gebouwd, eerst de mobiliteit op orde. Eerst bewegen, dan bouwen!” Ook wijst Klawer op de aankomende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. De tien regio’s van VNO-NCW West hebben verkiezingsmanifesten opgesteld waarin de specifieke per gebied staan beschreven. 
Lees meer over de verkiezingen en de verkiezingsmanifesten.
Lees meer​ over de lobbyprojecten van VNO-NCW West.

Groene Groeiers
Yousef Yousef, directeur-eigenaar van LG Sonic en voorzitter van het netwerk Groene Groeiers, ziet in 2018 een grote rol voor ondernemers in het oplossen van  grote vraagstukken voor Nederland. “De energietransitie, voorkomen dat grondstoffen uitgeput raken, behoud en verbetering van waterkwaliteit en -kwantiteit.  Zomaar een greep uit de uitdagingen die ons  komend jaar allemaal bezighouden. Om deze uitdagingen samen tegemoet te treden is het netwerk Groene Groeiers in het leven geroepen. Wij koppelen grote bedrijven aan sterke groeiers die elkaar verder helpen met hun circulaire doelstellingen. Heb je ook een uitdaging of wil je een bijdrage leveren? Word ook Groene Groeier!”

Matches
Twee koppels van ondernemers illustreren  de kracht van het netwerk. Wridzer Bakker heeft als CEO van Plastics een nieuw bioplastic uitgevonden. “Je hoort veel over de plastic soep. Wij bieden een alternatief dat milieuvriendelijk is, niet brandbaar en dus geen giftige stoffen verspreidt.” De zoektocht van Bakker naar partners bracht hem bij WP Trading, een Westlands bedrijf dat de plastic plantenpotten wil vervangen door papieren biologisch afbreekbare potjes. Om te voorkomen dat het papier door de natte potgrond verpulvert, krijgen de potjes een bioplastic laag van Plastics. Een perfecte match. “Wij willen de hele tuinbouwketen écht groen maken,” zegt Berber Vos, industrieel Design Engineer bij WP Trading. 

Triboo
Ook Marc van der Heijden, directeur van Everuse en oprichter van TRIBOO, is succesvol gematcht binnen de Groene Groeiers-community. Van het afval van de papier- en kartonindustrie maakt Everuse isolatiemateriaal, honderd procent circulair. Er is veel vraag naar. Op 22 januari komt Z.K.H. Koning Willem Alexander de nieuwe fabriek in Sneek openen. TRIBOO is in het leven geroepen om bedrijven te helpen met hun circulaire inrichting. “We geven een nieuwe bestemming aan oude producten,” vertelt Van der Heijden. “Grondstoffen kunnen we eindeloos hergebruiken. We gaan  voor een nieuwe toekomst waarin we waarde bewaren voor de nieuwe generatie. ” Van der Heijden werkt samen Eric van Schie, financieel directeur bij Sweco Nederland. “Wij hebben het grootste ingenieursbureau van Europa. Ook bij ons wordt duurzaamheid steeds belangrijker. We kunnen onze economie en maatschappij niet in één keer veranderen, maar in je hoofd kan wel de knop om. Als we dat allemaal doen, zitten we op de goede weg.”

Word ook lid van het de netwerk Groene Groeiers! De community bestaat uit ruim honderd groene ondernemers en blijft groeien. Kijk hier voor meer informatie. 

 

 
Bijlagen
Laatste Nieuws
03-07-2020
Deel artikel