Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
http://www.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/180110%20Bedrijven%20zoeken%20nieuwe%20medewerkers%20ICT.jpg
Samenwerking bedrijfsleven en hbo
Datum: 09-01-2018

​In samenwerking met het bedrijfsleven in de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden is HBO Drechtsteden per september 2017 gestart met ICT opleidingen op hbo-niveau in de regio. Dit zijn tweejarige opleidingen die  bedoeld zijn voor werkenden en afgestudeerde mbo studenten ICT die de capaciteiten hebben om verder te leren op hbo-niveau.  Het gaat om duale opleidingen. Dat betekent dat studenten tegelijkertijd als werknemer productief zijn in het bedrijfsleven en studeren. Dertig studenten zijn in september met de opleiding begonnen. 

Twee uitstroomrichtingen
De opleiding kent twee uitstroomrichtingen: ICT Netwerk- en systembeheer en ICT Software development. Met deze opleiding voorzien bedrijven in de grote vraag naar hoger opgeleide ICT specialisten. Leren en werken is dichtbij huis mogelijk en bedrijven en werknemers investeren duurzaam in noodzakelijke kennisontwikkeling. En een heel belangrijke uitkomst: vacatures worden ingevuld.

Agenda 2018
Voor 2018 zijn de volgende activiteiten gepland:

  • Informatie-avond voor belangstellenden en studenten mbo-4 en ouders – 22 januari 2018 
Deze avond geven docenten en een aantal bedrijven informatie over de opleiding en het perspectief op een baan in de ICT in de regio. 
De bijeenkomst vindt plaats op de leslocatie HBO Drechtsteden, Gebouw Da Vinci College, Mollenburgseweg 82, Gorinchem.
Inloop 18.45 uur. Aanvang 19.00 uur tot 21.00 uur.

  • Speeddate voor bedrijfsleven ICT en aankomend studenten (duale opleiding werken & leren) – 9 april 2018 
Deze avond is bedoeld om studenten mbo-4 die in het laatste jaar van hun opleiding zijn contacten te laten leggen met bedrijven die zich vertegenwoordigen. Een positieve match leidt tot een vervolggesprek tussen werkgever en kandidaat of een afspraak voor een sollicitatiegesprek.
De speeddate vindt plaats op de leslocatie HBO Drechtsteden, Gebouw Da Vinci College, Mollenburgseweg 82, Gorinchem. Inloop 18.45 uur. Aanvang 19.00 uur tot 21.00 uur. 

  • Studiemiddag ICT scholing in de regio 19 maart 2018
Op deze middag praten we graag door met bedrijven en instellingen over de opleidingen en gezamenlijke strategische inzet van ICT scholing in de regio om te voorzien in de grote en toenemende arbeidsmarktvraag.  
De bijeenkomst vindt plaats op de leslocatie HBO Drechtsteden, Gebouw Da Vinci College, Mollenburgseweg 82, Gorinchem. Inloop 14.45 uur. Aanvang 15.00 uur tot 17.00 uur. 


Meer weten?
Neem contact op met  Peter Baldé – 06 83673457 – pbalde@hbodrechtsteden.nl​.

Bijlagen
Deel artikel