Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
http://www.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/171219%20Nieuwe%20Held%20W-D.jpg
WP Trading Nieuwe Held 2017
Datum: 20-12-2017

“Nu kunnen we ons richten op de grote aantallen. Onze papieren werkelijkheid wordt een Westlandse werkelijkheid.” Berber Vos is met de biologisch afbreekbare plantenpotten van WP Trading uitgeroepen tot Nieuwe Held 2017 tijdens de eindejaarsbijeenkomst van VNO-NCW Westland-Delfland.

Door Pieter van der Meulen

Traditiegetrouw in een volgepakte Rabobank in de Lier zijn ruim tweehonderd ondernemers de jury voor de finale van de Nieuwe Helden Prijs 2017 van VNO-NCW Westland Delfland. De prijs, mede mogelijk gemaakt door Rabobank Westland en de gemeente Westland, wordt jaarlijks uitgereikt aan het meest innovatieve product uit de regio.

“10.000 euro en een jaar lidmaatschap, mooie prijs was dat
Ja voor de winnaar van vandaag zat heel wat in het vat.
Toen was daar de burgemeester, door wie werd verteld:
Aad Kester op de tweede rij, die man is ook een held”

Voorafgaand aan de vier pitches van de finalisten voor de Nieuwe Heldenprijs 2017 wordt vertrekkend bestuurslid van VNO-NCW Westland-Delfland Aad Kester in het zonnetje gezet door waarnemend burgemeester van het Westland Agnes van Ardenne. “Een bruggenbouwer in hart en nieren, voorzitter van een eindeloos aantal clubs en organisaties in de regio en een echte Westlander,” roemt Van Ardenne. “Een dankwoord voor Aad schrijven is niet moeilijk, zijn talloze verdiensten spreken voor zich. Maasdijk heeft al lang geen burgemeester meer maar als iemand deze titel mag dragen is het Aad Kester wel.” Uit handen van Van Ardenne ontvangt Kester de Zilveren Erepenning van de gemeente Westland.

Groen ondernemerschap
Onder vlotte en jeugdige leiding van dagvoorzitter Jeroen Toet en Buzzmaster Hester van Dijk wordt de zaal via een interactieve app met stellingen direct betrokken bij het programma. De kwaliteit van het vestigingsklimaat in het Westland verdeelt de aanwezigen, maar zij vinden elkaar in duurzaamheid. Ruim 90 procent vindt een ‘groene’ ondernemingsstrategie het komend jaar een absolute must, tot genoegen van gastheer Hans de Leeuw, directievoorzitter van Rabobank Westland. “Duurzaamheid is de enige strategie om te overleven, ook in de tuinbouw,” stelt De Leeuw. “Het optimisme dat hoort bij ondernemers is weer helemaal terug. Nu moeten we bouwen aan de toekomst. De ondernemer van morgen is duurzaam en innovatief.” Pieter Eenhoorn, voorzitter van VNO-NCW Westland-Delfland, ziet voldoende innovatief ondernemerschap in het Westland. “Voor de Nieuwe Heldenprijs 2018 hebben al ruim vijfentwintig ondernemers zich gemeld,” aldus Eenhoorn. “Bovendien biedt het gloednieuwe World Horti Center (link) veel perspectief om onze innovatieve en duurzame doelstellingen te realiseren. Uitdagingen voor 2018 draaien vooral om bereikbaarheid, met name verbetering van het openbaar vervoer in het Westland en de beschikbaarheid van bedrijventerrein, dat hier altijd hoog aangeschreven is geweest maar nu op begint te raken. Ook de vraagstukken over de arbeidsmarkt spelen een steeds belangrijkere rol. Ondernemers maken zich ernstig zorgen over hun toekomstig personeel.”

“Berber kwam niet uit de regio, maar ze zei waar het op stond.

Ook bij haar gezonde spanning die ik heel begrijpelijk vond
Ze was op zoek naar partners zei ze, nét binnen de tijd.
En haar grote droom dat was: een Westlandse werkelijkheid.”

Uit tien innovatieve bedrijven is een selectie van vier vernieuwende producten overgebleven die tijdens de eindejaarsbijeenkomst kans krijgen het publiek te overtuigen. Met vier filmpjes en vier pitches gaan Keyplan, Qwestland, Hortikey en WP Trading de strijd met elkaar aan.  De overtuigende winnaar, met achtendertig procent van de stemmen, is WP Trading. Berber Vos, industrieel design ingenieur bij WP Trading, ontvangt de geldprijs en een jaar gratis lidmaatschap van VNO-NCW Westland-Delfland. Met de biologisch afbreekbare plantenpotten hoopt zij komend jaar haar stempel te drukken op de tuinbouw in het Westland.

De bijeenkomst wordt samengevat onder muzikale begeleiding door sneldichteres Dominique Engers. Op droogkomische wijze de hoogtepunten van het programma nog eenmaal doorgenomen. 
Lees hier het volledige gedicht van Dominique Engers.

Fotoreportage
Video

Bijlagen
Deel artikel