Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
http://www.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/171214%20EB%20Oostland.jpg
Doener
Datum: 19-12-2017

Parel

‘Een verborgen parel’, zo noemde de jury van de Kees van der Helm award de winnaar van 2017: Ted Duijvestijn. Hij nam op 14 december de prijs in ontvangst voor meest maatschappelijk betrokken ondernemer in het Oostand.

“Ted treedt nooit op de voorgrond”, zegt jurylid Gijs van der Helm. “Hij geeft anderen kansen, is gericht op de toekomst en op samenwerking, stelt zich in dienst van anderen, is een doener en ziet ook een klein succesje als succes. Het zijn allemaal eigenschappen die mijn vader ook had.”

De prijs wordt uitgereikt tijdens de eindejaarbijeenkomst van VNO-NCW Oostland bij Muller & Co in Berkel. Het is precies een jaar geleden dat eigenaar Rober Willemsen van deze brasserie/wijnbar zelf de eerste Kees van der Helm award in ontvangst nam. Het thema was toen ‘anderen inspireren’. “Rober vertelde ons dat hij het afgelopen jaar dagelijks aan de prijs herinnerd is”, aldus Gijs van der Helm.

Maatschappelijk ondernemen
Vorig jaar is de prijs in het leven geroepen ter nagedachtenis aan de grondlegger van VNO-NCW Oostland, Kees van der Helm. Jaarlijks staat een van zijn ondernemerskwaliteiten centraal. Dit jaar is dat ‘maatschappelijk ondernemen’. Naast Ted Duivestijn, waren ook Cees van der Meij van Royal Lemkes en Marc van Buijtene van Renewi genomineerd. “Volgend jaar is het thema ‘vernieuwen’”, zegt Gijs van der Helm. “Je hebt nog een heel jaar, dus begin er vanavond vast mee.”

Logistieke hutspot
Vernieuwend is ook de manier waarop cabaretier Pieter Jouke terug- en vooruitblikt. Hij noemt de grote betrokkenheid van Oostlandse ondernemers. “Jullie fietsten in grote getalen mee met de Ride for the Roses. Dat inspireerde mij om hetzelfde te doen. Ik krijg al twee jaar logopedie en wilde ook graag iets terugdoen. Dus zei ik tegen mijn logopediste: ‘Ik vind u onweerstaanbaar.’ Toen zei zij: ‘ja, ik vind jou ook onverstaanbaar.’” Hij heeft het over het thema van 2017, de logistieke hotspot. “Je wilt alles logistiek goed regelen, maar dan trekt de economie aan en komen de dagjesmensen uitjes maken. Daar ligt de wortel waardoor het misgaat en de weg stampvol is. Samen zijn dat alle ingrediënten voor een ‘logistieke hutspot’.”

Nijntje
Jouke noemt de bijeenkomst over robotisering, die in 2017 plaatsvond bij Robo Valley. En hij geeft zijn visie op de toekomst. “De mens wordt uitgefaseerd op het moment dat robots zichzelf kunnen voortplanten. Op dit moment kennen we al een hybride model dat het doet met de mens: de vibrator.” Ook gaat hij in op de ledenreis naar Dublin, de ambities voor 2018 en het thema voor komend jaar: de circulaire economie. Hij vergelijkt VNO-NCW Oostland met zijn eigen seksleven. “Er is ongeveer eens in de twee maanden een activiteit. Maar hier stopt de vergelijking. Bij VNO-NCW Oostland mag je onbeperkt introducees meenemen en krijg je ook nog een slagroomtaart als je een nieuw lid aanmeldt.” Hij eindigt met een verhaal van Nijntje in het Oostland. “Ik heb mij zo in het Oostland verdiept. Zelfs als ik mijn kleine neefje voorlees, denk ik dat het over het Oostland gaat. Het Oostland zit onder mijn huid.”

Fotoreportage

Bijlagen
Laatste Nieuws
03-07-2020
Deel artikel