Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
http://www.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/161220%20De%20Nieuwe%20Held%202016%20Westland.jpg
Vier innovatieve bedrijven genomineerd
Datum: 06-12-2017

Hortikey, Qwestland, Keyplan en WP Trading zijn de genomineerden voor de Nieuwe Heldenprijs 2017 van VNO-NCW Westland-Delfland, Rabobank en gemeente Westland. Tijdens de eindejaarsbijeenkomst op 19 december bij de Rabobank in De Lier wordt een van deze innovatieve bedrijven uitgeroepen tot Nieuwe Held 2017.

VNO-NCW Westland-Delfland wil succesvol, innovatief ondernemerschap belonen. En wil anderen inspireren en motiveren om ook te vernieuwen. Daarom wordt de Nieuwe Heldenprijs 2017 dit jaar voor de tweede keer uitgereikt.

Tien kandidaten hebben meegedongen naar de titel ‘Nieuwe Held Westland’. Een jury van ondernemers en vertegenwoordigers Jong Management Westland, Rabobank Westland en Gemeente Westland beoordeelden de prestaties van deze kandidaten op bijeenkomsten van VNO-NCW West gedurende het jaar. Zij heeft uiteindelijk vier finalisten geselecteerd die zich op 19 december presenteren op de eindejaarsbijeenkomst. De gasten van deze bijeenkomst zullen via een digitaal stemsysteem de winnaar kiezen. De Nieuwe Held 2017 ontvangt een gratis lidmaatschap van VNO-NCW Westland-Delfland en een geldbedrag van 10.000 euro om het bedrijf verder te ontwikkelen.

Genomineerden
Hortikey staat voor sterke versketens en transparante informatie uitwisseling in de tuinbouwsector. Het bedrijf maakt telen en kasbeheer op afstand mogelijk. Via je telefoon krijg je inzicht in processen en de prognose van de generatieve en vegetatieve groei. Ook kun je de vegetatie automatisch monitoren via de app en krijg je alarmmeldingen op de smartphone.

Qwestland ontwikkelt, produceert en levert innovatieve oplossingen in de tuinbouw. Bijzonder vernieuwend is het ClimaLED3 systeem, uniek in de tuinbouwsector. Door het lichtarmatuur en de geïntegreerde ventilator is het mogelijk warmte, licht en lucht met één systeem te beheersen. Op een energiebesparende manier wordt per gewas de specifieke behoeften vervuld. Per vierkante meter wordt tot dertig procent op elektrisch vermogen bespaard. Het ClimaLED3 systeem levert daarnaast als behoorlijke zeldzaamheid het “full spectrum” licht, wit voor het menselijke oog, waarmee het gehele jaar door een zomerse dag wordt gegenereerd en waarop planten erg goed reageren.

Keyplan coördineert en beheert het  facilitaire gedeelte van vakantieparken: van housekeeping tot groenvoorziening, van technische dienst tot receptie. De Keyplan-applicatie zorgt ervoor dat taken en meldingen bij de juiste persoon terecht komen. Hierdoor weet iedereen  altijd wat hem of haar die dat te doen staat. . Ook kan Keyplan gekoppeld worden aan het reserveringssysteem van een vakantiepark. Hierdoor is informatie binnen Keyplan over het verhuur of de verhuurder altijd up-to-date.

WP Trading biedt een alternatief voor het vele plastic materiaal dat in de tuinbouwsector wordt gebruikt. In de agro- en sierteeltmarkt wordt jaarlijks 250.000 ton plastics verbruikt. Het gebruik van milieuvriendelijke alternatieven is nog niet beschikbaar  WP Trading komt met een combinatie van papier met een Biobased en afbreekbaar biopolymeer. Momenteel worden er plantpotten geproduceerd van papier met het biopolymeer dat het papier watervast maakt. De potten zijn hierdoor afbreekbaar en recyclebaar.. Het draagt sterk bij aan de circulaire economie en het écht groen maken van de sector. In de toekomst is het waarschijnlijk dat WP Trading meerdere toepassingen mogelijk kan maken. 

----------------------------------------------------------------------------
Noot voor de pers

De pers is van harte welkom op de Eindejaarsbijeenkomst van VNO-NCW Westland-Delftland, op 19 december a.s., vanaf 16.00 uur.

Meer informatie: 

Annemarie van Oorschot, Communicatiemanager VNO-NCW West,

T. 070 349 08 14, T. 06 250 023 87,

E: oorschot@vnoncwwest.nl

I: www.vnoncwwest.nl
Bijlagen
Deel artikel