Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
http://www.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/171117%20DGA%20Gala.jpg
Grijp die kans!
Datum: 21-11-2017

Ondernemersgala

Bitterballen van meelwormen, een slaaprobot, de auto van de toekomst. Het ondernemersgala van VNO-NCW West staat dit jaar in het teken van vernieuwend ondernemerschap: NL Next Level.
Tekst: Pascale Warners, ComPas tekst en redactie
“Vandaag zijn er meer dingen anders dan anders”, zegt Norma Drost, manager van het DGA-netwerk tijdens de opening van het gala. “De kern van NL Next Level is dat Nederland voor een aantal grote uitdagingen staat op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Van ondernemers vraagt dat een andere manier van denken en doen, met aandacht voor mens en maatschappij.”

Groot en klein
Bijna vijfhonderd ondernemers komen op 17 november – de Dag van de Ondernemer – naar de Van Nellefabriek in Rotterdam. Gastspreker is Jan Kees de Jager, CFO van KPN en voormalig ondernemer en staatssecretaris van Financiën. “Kleine en grote bedrijven zouden meer en beter moeten samenwerken. Door de digitalisering en robotisering verandert het werk en gaan mensen op een andere manier samenwerken. De ontwikkelingen vragen van bedrijven dat er anders wordt omgegaan met innovatie. Startups en scale-ups zijn veel wendbaarder en hebben sneller toegang tot nieuwe kennis. Hun expertise is een mooie aanvulling op die van grote bedrijven. Dit jaar is daarom het programma COSTA gelanceerd, dat zich richt op het versterken van samenwerking tussen grote bedrijven en startups. De 21ste eeuw is er een van samenwerking tussen groot en klein, dus grijp die kans!”

Moed
“Bij Nederland hoort ‘groot denken’”, zegt Commissaris van de Koning, Jaap Smit. “De antwoorden van vandaag zijn anders dan die van gisteren of morgen. Ik prijs VNO-NCW en Hans de Boer voor het programma NL Next Level. Het is inspirerend en vraagt om moed en dapperheid. In Zuid-Holland hebben we te maken met de wet van de remmende voorsprong en dat kan hinderen. De industrie is aan vernieuwing toe en er moet veel gebeuren. Gelukkig richt ook de Provincie zich op de toekomst, op groots denken, samenwerken en elkaar de hand reiken.”

In veel opzichten is het gala ‘vernieuwend’ en ‘anders’. Op het programma staan onder meer optredens van Deborah de Groot, deelneemster van The voice of Holland, een spetterende band en Glennis Grace. In de Next Level Meetingpoints zijn innovaties van de toekomst te zien, zoals robot Pepper van de Rabobank, slaaprobot Somnox en ‘virtual reality’ met een HoloLens en een HTC5 bril. Met het viergangendiner laten top-koks ervaren wat koken van de toekomst inhoudt. Bijvoorbeeld een wortel die drie dagen bereid is en smaakt naar rookworst. Een voorgerecht dat koffie laat zien, horen, ruiken en proeven. En vele andere bijzondere gerechten, zoals Hollandse scheermessenstoof, stikstofschuimpjes en ‘coffeeshakes’. Een verrassend voorproefje op een smaakmakende toekomst!

Fotoreportage 1
Fotoreportage 2
Videoverslag

Bijlagen
Deel artikel