Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
http://intern.vno-ncwwest.nl/doelgroep/vrouw/VrouwenNetwerk%20Dossier/Foto%20Artikel%20Vacature%20VNO-NCW%20VrouwenNetwerk.jpg
Vacature: Bestuurslid Vrouwen Netwerk
Datum: 01-11-2017
Het VNO-NCW VrouwenNetwerk is op zoek naar een nieuw bestuurslid. Het huidige bestuurslid zit aan het eind van haar bestuursperiode. In het bestuur is er een vacature voor de portefeuille: Politiek.

Dit thema wordt door de leden van het VrouwenNetwerk als een belangrijk onderwerp gezien. Vrouwen en politiek, vrouwen in de politiek, verkiezingen, diversiteit in algemene zin als ook vrouwen aan de top zijn de diverse onderwerpen waar we de afgelopen jaren aandacht aan hebben besteed.

Het bestuur bestaat uit 7 bestuursleden die elk hun eigen portefeuille beheren. Zij worden ondersteund vanuit VNO-NCW West door de manager en medewerker van het VrouwenNetwerk.

De focus van het VrouwenNetwerk ligt op het stimuleren van vrouwelijk ondernemerschap en het accelereren van zakelijke en persoonlijke groei. We willen een aantoonbare bijdrage leveren aan de groei van bedrijven van vrouwelijke ondernemers en aan het doorgroeien van vrouwelijke managers naar de top.

Tot en met 30 november 2017 kunt u solliciteren naar deze functie.

Taken
Van bestuursleden wordt verwacht:
 • Bijwonen van de bestuursvergaderingen;
 • Een actieve bijdrage leveren aan de groeidoelstelling van het VNO-NCW VrouwenNetwerk en de vereniging VNO-NCW West;
 • Invullen en beheren van de portefeuille Politiek.
Functie eisen
 • Zij moet aantoonbare kennis en ervaring hebben op het gebied van Politiek;
 • Zij heeft affiniteit met politiek en bedrijfsleven en heeft kennis van de politieke processen;
 • Zij heeft aantoonbare bestuurlijke ervaring;
 • Zij beschikt over een relevant netwerk in de politiek en is bereid dit in te zetten;
 • Zij is ondernemer met minimaal 5 fte of manager, lid van het MT of RvB; 
 • Zij heeft een brede maatschappelijke oriëntatie en een relevant netwerk;
 • Zij is in staat voor het VrouwenNetwerk relevante thema’s te herkennen;
 • Zij is een integere persoonlijkheid die onafhankelijk en vernieuwend denkt;
 • Zij is in staat organisaties van het bedrijfsleven, private partijen, maatschappelijke organisaties en overheidspartijen te stimuleren tot samenwerking met het netwerk/ VNO-NCW West;
 • Zij gaat daarbij sterk resultaatgericht te werk, met tegelijkertijd voldoende oog voor de argumenten van anderen;
 • Zij wil een belangrijke bijdrage leveren aan de groei en bloei van het VrouwenNetwerk;
 • Zij levert samen met de andere leden van het bestuur een bestuurlijke bijdrage aan de strategie en doelstellingen van het VrouwenNetwerk;
 • Zij is bereid zich in de actuele thema’s te verdiepen;
 • Zij is (potentieel) lid van VNO-NCW West.
Bedrijfsprofiel
Het VNO-NCW VrouwenNetwerk, onderdeel van VNO-NCW West, stimuleert vrouwelijk ondernemerschap en accelereert zakelijke en persoonlijke groei. Het wil met andere woorden een aantoonbare bijdrage leveren aan de groei van bedrijven van vrouwelijke ondernemers en aan het doorgroeien van vrouwelijke managers naar de top in een bedrijf.

Ondernemers, directeuren-grootaandeelhouders en vrouwen op hoge leidinggevende posities bij grotere werkgevers vormen de basis van het netwerk. Het VrouwenNetwerk is nadrukkelijk geen netwerk van zelfstandigen zonder personeel. Het overgrote deel van de leden heeft meer dan vijf werknemers in dienst. Alle leden zijn actief in het bedrijfsleven in Noord- en Zuid-Holland en hebben groeiambities. 

Om de beoogde groei te realiseren organiseert het VrouwenNetwerk onder meer netwerkbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen vrouwelijke ondernemers en topmanagers, die werkzaam zijn in uiteenlopende sectoren, elkaar ontmoeten en op een openhartige manier kennis en ervaring met elkaar delen. Daarnaast organiseert het VrouwenNetwerk ontwikkeling- en intervisietrajecten, waaronder Ondernemerstafels, samen met workshops die gegeven worden door en voor leden. Ook kan er deelgenomen worden aan diverse lobbyprojecten en denktanks van VNO-NCW West. Deze zetten zich in voor langetermijnoplossingen in het ondernemingsklimaat.

Solliciteren
Graag ontvangen wij uiterlijk 30 november 2017 schriftelijk reactie. De sollicitatiegesprekken zullen in de 2e en 3e week van december 2017 plaatsvinden. Schriftelijke reacties kunnen naar: vrouwennetwerk@vno-ncwwest.nl ovv 'Vacature bestuurslid VNO-NCW VrouwenNetwerk - Politiek'.

Voor meer informatie:
Bel of mail rechtstreeks met VNO-NCW West. Contactpersonen: C.M. van Reenen, Voorzitter selectiecommissie, of mevrouw L. Beduwé, Manager VNO-NCW VrouwenNetwerk.

Caroline van Reenen
T: 023 555 27 20
M: 06 51 18 01 75

Louise Beduwé
T: 070 349 08 22
M: 06 11 35 17 13

Bijlagen
Deel artikel