Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
http://www.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/171025%20Dag%20van%20de%20Stad.jpg
Dag van de Stad
Datum: 24-10-2017

​Iedereen die in Nederland werkt aan de ontwikkeling van de stad en stedelijke regio’s komt bij elkaar op één dag. Dát is de Dag van de Stad op maandag 30 oktober in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. De Dag van de Stad wil inspireren, informeren, agenderen, verbinden en bouwen met elkaar.

Driekwart van de inwoners van Nederland woont in grote of middelgrote steden. De bevolking neemt toe, naar verwachting met nog eens een miljoen mensen tot 2030. Dat biedt kansen, maar leidt ook tot steeds meer en grotere uitdagingen. Hoe zorgen we voor voldoende scholen, banen en zorg? Hoe zorgen we voor voldoende huizen en goede infrastructuur? En hoe maken we de steden tegelijkertijd ook nog eens veilig, duurzaam en klimaatbestendig? En hoe kunnen we daar samen aan bijdragen? In de komende editie van magazine West. een analyse van de woningbouwopgave voor de Randstad en de noodzaak tot verduurzaming van de bestaande woningvoorraad met toelichting van ondernemer en kersverse Energiecommissaris Ruud Koornsta.

De Dag van de Stad 
Organiseerde partijen van de Dag van de Stad zijn onder meer VNO-NCW, MKB Nederland, Rijksoverheid en Platform31. Toonaangevende sprekers in hun vakgebied hebben al toegezegd een bijdrage te leveren. Het gaat onder anderen om directeur Hans Mommaas van het Planbureau voor de Leefomgeving, landschapsarchitect Adriaan Geuze, urban planner Riek Bakker, historicus Herman Pleij, journalist Tracy Metz, hoogleraar Urban Futures Maarten Hajer en criminoloog Cyrille Fijnaut.

Schrijf snel in 
Het aantal kosteloze inschrijvingen is beperkt. Daarna betaalt u € 95,- voor het bijwonen van de Dag van de Stad. Schrijf dus vooral snel in!

Op de website www.dedagvandes​tad.nl​ vindt u alle informatie over het programma, de sprekers, de thema’s, inschrijfvoorwaarden en het inschrijfformulier.

Meer informatie van VNO-NCW en MKB Nederland vindt u in onderstaande brochures en informatiebladen: 


Bijlagen
Laatste Nieuws
03-07-2020
Deel artikel