Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
http://www.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/171025%20Economie071.jpg
Partners Economie071 verlengen
Datum: 24-10-2017

​De veertien partners van Economie071, de economische agenda van de Leidse regio, verlengen hun samenwerking tot 2020. Goed nieuws denkt Jan Versteegh, bestuurslid Economie071 en voorzitter van VNO-NCW Rijnland. “Korte lijntjes houden en ons samen richten op snelle realisatie van projecten.”

Ondernemersverenigingen, overheden en de onderwijs- en kennisinstellingen uit de Leidse regio zetten met de ondertekening opnieuw de schouders onder het realiseren van projecten die de regionale economie stimuleren. Momenteel lopen er negen projecten bij Economie071. Daarnaast worden nieuwe projecten op het gebied van duurzaamheid, mobiliteit en arbeidsmarkt van de toekomst onderzocht. Stuk voor stuk zijn dit projecten die effect hebben op de regionale economie en waar partners van Economie071 energie voor voelen.

De coördinatie van het programma is ondergebracht bij een klein programmabureau, Economie071. Naast het managen van de projecten organiseren zij ook bijeenkomsten om het netwerk van ondernemers, overheden en onderwijs- en kennisinstellingen te versterken en ondernemerschap te stimuleren, zoals Startersdag071, het zzp-event voor de Leidse regio en Ondernemersdag071.

De drie O’s
“De afgelopen jaren hebben we het hebben we met elkaar gezocht naar een werkwijze die voor iedereen werkt. Daarbij houden we de lijnen kort en zijn we met elkaar vooral gericht op het snel realiseren van projecten. Dat tempo is belangrijk voor ondernemers en de groei van de economie.” Robert Strijk, bestuurslid Economie071 en wethouder van de gemeente Leiden vult aan: “De samenwerking tussen de drie O’s (ondernemers, overheden en onderwijs) is nodig om de uitdagingen van verstedelijking op te kunnen vangen. Dat vraag om slim samenwerken en slimme oplossingen. Nieuwe projecten zijn daarom ook gericht op smart city toepassingen. Om dit te ondersteunen zijn we onlangs gestart met het project Internet of Things.” 

Internet of Things
Hogeschool Leiden organiseerde van 23 t/m 25 augustus een Startup Bootcamp bij HUBsport Leiden. Honderdvijftig tweedejaars studenten Commerciële Economie verdiepten zich in ‘The Internet of Things’ (IoT). De opdrachten voor de bootcamp kwamen vanuit drie partners van Economie071: de gemeentes Zoeterwoude, Katwijk en Leiden. De winnende app was ‘Pilgrim Journey’, waarmee toeristen een gepersonaliseerde route kunnen maken. Het IoT-gedeelte in de app was het gebruik van beacons, waardoor je telefoon weet waar je bent en welke informatie je nodig hebt over een bepaalde historische plek. Ook kun je via de app je omgeving bekijken met behulp van augmented reality. De Pilgrim Journey is door de studenten, docenten en opdrachtgevers verkozen tot winnaar, vanwege de vele, vernuftige details in het plan. De studenten kregen  als prijs een VVV-bon van €150,- en mogen bij de gemeente Leiden langskomen om het plan nogmaals te pitchen en mee te denken over een eventuele volledige app.

Lees hier​ meer over Economie071

Bijlagen
Laatste Nieuws
03-07-2020
Deel artikel