Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
http://www.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/171025%20Bleap%2C%20zo%20klinkt%20efficientie.jpg
Bleap, zo klinkt efficiëntie
Datum: 24-10-2017

​​“Wij bieden een alternatief voor de traditionele lease-auto. Is dit de gamechanger naar een nieuwe vorm van mobiliteit?” Dirk Grevink denkt dat mobiliteit effectiever en duurzamer kan. Hij richtte Bleap op, waarmee een brug wordt geslagen tussen zakelijk en privéautogebruik op basis van delen. “Dit is een eerste stap naar mobiliteit los van bezit.”

Door Pieter van der Meulen

Een sterk geloof in de kracht van het delen en tegelijkertijd als bedrijf en medewerker het maximale uit je mobiliteitsbudget halen, daarvoor staat Bleap.  “Wij sluiten meerdere contracten per auto,” vertelt Grevink. “Overdag huurt een bedrijf de auto en ’s avonds kunnen medewerkers van dat bedrijf, maar ook hun directe omgeving, zoals de buren, gebruik maken van de auto. Je huurt de auto per kilometer. Het particulier delen van de auto wordt zo gestimuleerd binnen een warme kring van contacten. Om toegang te krijgen tot een Bleap-auto maak je eenvoudig een account aan waarna je een reservering kunt maken. Met deze reservering krijg je de beschikking over een digitale sleutel waarmee je de auto kunt openen en sluiten.

Hetzelfde platform dat Bleap mogelijk maakt wordt sinds 5 oktober ook in Amsterdam ingezet voor honderd elektrische deelauto’s. Deze dienst wordt aangeboden door een zusterbedrijf van Bleap en werkt volgens hetzelfde principe en geeft het potentieel van het concept aan. Het grote verschil is dat in Amsterdam sprake is van auto’s die iedereen kan huren, terwijl de Bleap auto’s veel meer aan een bedrijf en haar medewerkers verbonden is.

Het zakelijk en privé delen van de Bleap auto’s en hét afzonderlijk huren van de auto door de werkgever en particulier  heeft een belangrijk positief gevolg: de medewerker hoeft geen bijtelling te betalen en werkgever geen BTW forfait. Win-win dus!”

Duurzaam
Ook op duurzaamheidsvlak wil Bleap een positieve bijdrage leveren. “Wij doen geen zaken meer met dieselauto’s,” vertelt Grevink. “Daarmee wordt al een duurzame slag geslagen. Daarnaast kopen onze klanten  kilometerbundels en betalen ze ook per kilometer. Hierdoor is de privépersoon zich veel meer bewust van zijn verbruik, wat resulteert in veel bewuster autogebruik. Dit leidt uiteindelijk tot minder kilometers en CO2-gebruik.” Grevink is positief over de toekomst en denkt dat er grote veranderingen op mobiliteitsgebied gaan plaatsvinden. “Ik geloof dat we over tien jaar veel zelfrijdende auto’s hebben. Dan wordt een auto gereserveerd op basis van de afspraken in je agenda en komt die vanzelf naar je toe.  Daarmee kom je volledig los van autobezit. Bleap kan gezien worden als een eerste stap binnen deze ontwikkeling. Voor Bleap is het daarom zeker een spannende tijd. Gaat het aanslaan? Is dit die gamechanger?”

Lees hier​ meer over Bleap

Bijlagen
Deel artikel