Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
/NieuwsFoto/171019%20HCN%20NWH.jpg
Empowerment
Datum: 24-10-2017

Je wilt je medewerkers stimuleren om zelfstandig tot keuzes te komen. Maar hoe kunnen werknemers en werkgevers keuzes maken die in beider belang zijn?​ Die vraag staat centraal in de tweede bijeenkomst van het Human Capital netwerk Noord-Holland, die gehouden is bij Delta Lloyd/ Nationale Nederlanden in Amsterdam.

Door Bas de Meijer

We hebben een morele plicht tot optimisme,” zegt Hans van der Heijden, directeur HC bij adviesbureau Deloitte. Het lijkt lastig in een tijd waarin, volgens zijn zeggen, Nederland in een wolk van weemoed zit. Van der Heijden heeft veel vertrouwen in de technologie. “De exponentiële technologie gaat de problemen oplossen,” stelt hij. Van een onderbroek die straling van de mobiele telefoon tegenhoudt tot de paraplupil waarbij je na het slikken ervan in de regen droog blijft. In zijn wervende lezing passeren zeven trends de revue. We worden digitaler, grenzelozer, pluriformer, onzekerder, verantwoordelijker, vitaler en ondernemender. Dat vraagt veel aanpassingsvermogen van werknemer en werkgever.


Keuzes
“De trends brengen risico’s en kansen en ze hangen allemaal met elkaar samen. Het gevaar is dat we meegaan met de hypes zonder een idee te hebben van de kwantiteit”, stelt Camiel Selker, oprichter van adviesbureau Focus Orange. Een goede data-analyse is belangrijk volgens hem. “Je moet eerst kijken wat het verloop is onder je medewerkers, hoe stromen ze uit?” aldus Selker. Weten wat je personeel wil is belangrijk om de juiste mensen in de juiste positie te krijgen. Dan houd je ze betrokken bij het bedrijf.

Die betrokkenheid is deel van het empowerment van de werknemers zegt Kees Swinkels van adviesbureau EBC. Het liefst heb je werknemers die in de zin-zone zitten, die zitten namelijk helemaal op hun plek. Om dat te bereiken moet je zorgen dat werknemers en werkgevers een gezamenlijk belang hebben en de verantwoordelijkheid delen, legt Swinkels uit. Empowerment is keuzes maken die in beider belang zijn. Dus geen vier ton investeren in een sportzaal waar na drie maanden niemand meer komt. Wel werknemers inzicht geven in hun financiën, zodat ze kunnen kiezen wat bij hun past. Hun pensioen bijvoorbeeld, een gezamenlijk belang voor werkgever en werknemer.

Essentie
“Want”, zo zegt Jan Hein Rhebergen van pensioenuitvoerder BeFrank, “pensioen mag de een na duurste arbeidsvoorwaarde zijn, het is ook de minst gewaardeerde.” Al bijna 135 jaar hebben de ontwikkelingen bij pensioenen stilgestaan met weinig ruimte voor persoonlijke invloed. Dat kan anders. “De angst om keuzes te maken is groot,” zegt Rhebergen. Maak het zo eenvoudig mogelijk, zowel voor werkgever als werknemer. Ga met elkaar terug naar de essentie.

Fotoreportage​


 


 

Bijlagen
Deel artikel