Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
http://www.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/160914%20Oostlanddag%202016.jpg
Topspreker op Oostlanddag 2017
Datum: 03-10-2017

Jan Rotmans is dit jaar hoofdspreker tijdens het avondprogramma van Oostlanddag. De hoogleraar in transitiekunde zal de deelnemers meenemen in de creatieve beweging die nodig is om een kanteling in de samenleving tot stand te brengen. Oostlanddag 2017 vindt plaats op woensdag 11 oktober van 14.30 uur tot 22.00 uur en heeft als thema ‘Oostland Next Level’.

Met ‘Oostland Next Level’ wordt dit jaar een toekomstvisie voor het Oostland gepresenteerd. Om de economie naar een nieuw niveau te brengen zijn namelijk transities nodig om zo een beter Oostland te kunnen bouwen en klaar te maken voor de nieuwe generaties.

Workshops/bedrijfsbezoeken
Ondernemers kunnen ervaren hoe die transities er in de praktijk uitzien. ’s Middags kunnen bezoekers deelnemen aan één van de vijf workshops/bedrijfsbezoeken: 'Introductie in de circulaire economie' (Duurzaamheid), 'Transformatie naar zelfsturende teams' (Ondernemerschap), ‘Duurzame innovatie in de garage van de toekomst’ (Innovatie), 'Het Broodfonds als ondernemerscollectief' (Verzekeren), 'CO2 neutraal is geen luchtfietserij' (Energie). De aanvangstijd is afhankelijk van de workshop om 14.30 uur of 15.00 uur.

Oostlandse onderneemster dagvoorzitter avondprogramma
’s Avonds is er een netwerkdiner bij Van der Valk in Nootdorp, aansluitend is er vanaf 19.30 uur een avondprogramma. De presentatie is in handen van de Oostlandse onderneemster Hanneke Bor. Samen met de bestuurders van het Oostland en de Rabobank kijkt zij naar de toekomst van het Oostland. De hoofdspreker van de avond, Jan Rotmans, vertelt zijn visie. Afsluitend is er een netwerkborrel.

Hoofdspreker Jan Rotmans
Jan Rotmans is hoogleraar transitiekunde en internationale autoriteit op het gebied van transities en duurzaamheid. Hij is ook onderzoeker, schrijver, ondernemer en activist.
Een denker en een doener, op zoek naar friskijkers en dwarsdenkers die het anders willen doen. Hij neemt de deelnemers mee in de creatieve beweging die van onderop komt, daar waar innovatie begint. Maar hij zegt ook dat die beweging niet genoeg is. En dat de overheid misschien wel meer dan ooit nodig is. Maar dan door echt te faciliteren, coalities te vormen, door het ontwikkelen van slimme financiële constructies.

Verslaglegging van Oostlanddag 2017
Gedurende de Oostlanddag zullen tekstschrijvers uit de regio van iedere workshop een verslag maken. Daarnaast worden door enkele studenten van het Stanislascollege en Groene hart Rijnwoude filmverslagen gemaakt. De organisatie van de Oostlanddag vindt het belangrijk dat de jongere generatie de kans krijgt om een kijkje te nemen in het bedrijfsleven, hun toekomst.

Wacht niet te lang met aanmelden
De Oostlanddag is gratis toegankelijk voor ondernemers uit de regio, ook voor ondernemers die geen lid zijn van de ondernemersverenigingen. Aanmelden voor het gehele of een deel van het programma kan via de website: www.oostlanddag.nl.

De organisatie adviseert niet te lang te wachten met aanmelden: alle workshops/ bedrijfsbezoeken hebben een maximum aantal deelnemers.

Oostlanddag
De Oostlanddag is het grootste ondernemersevenement van de regio Oostland en trekt jaarlijks vele honderden ondernemers. Het doel van de Oostlanddag is door samenwerking, kennisdeling en samenkomen concrete resultaten te boeken en zo te zorgen voor een sterker Oostland.

Organisatoren van de Oostlanddag zijn gemeente Lansingerland, gemeente Pijnacker-Nootdorp, Rabobank Zuid-Holland Midden, NOOVA, Ondernemersvereniging Pijnacker-Nootdorp (OVPN), LTO Glaskracht Midden Zuid-Holland, VNO-NCW Oostland en Ondernemend Lansingerland. De communicatie is in handen van Elstar communicatie en events.

Bijlagen
Deel artikel