Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
ttp://www.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/170925%20Raboreeks%20disruptie%20-%20Funding.jpg
Investeren gemakkelijker met Invest-NL
Datum: 27-09-2017
Op 1 januari 2018 komt met het fonds Invest-NL geld beschikbaar voor ondernemers die willen investeren in innovatie en onderzoek. Tijdens de derde bijeenkomst over disruptie op 25 september krijgen de leden van VNO-NCW Noordwest-Holland zicht op nieuwe financieringsmogelijkheden voor investeringen die een omwenteling in de economie mogelijk maken.

 
Door: Joost Baljé en Manue Azoulay

 
 “Wij werken voor alle grote aannemers in Nederland. Zij zijn eigenlijk net als Uber, dat geen taxi’s heeft of Booking.com dat geen hotels heeft, niet wij”, vertelt Gastheer Ted van ’t Hek, financieel directeur bij funderingsbedrijf Gebr. Van ‘t Hek. “De aannemers die ons inhuren hebben geen funderingsmachinepark. Dat hebben wij. Dat maakt ons niet een disruptor, maar wel een marktleider.”

 
Van ’t Hek laat, ook tijdens de rondleiding, zien hoe drie generaties van het oude funderingsbedrijf innovatief blijven. “Als je de positie van marktleider wilt vasthouden moet je machinepark continu goed op orde zijn. Dat moet normaliter twintig tot dertig jaar ingezet worden om rendabel te kunnen zijn. Snelle wendbaarheid om in te spelen op  marktveranderingen is daarmee lastig. We besteden geld aan innovaties en onderzoek naar nieuwe werkmethoden om koploper te blijven.”

 
Financiële borging
Norbert van den Hove en Simon Boogaard van het ministerie van Economische Zaken geven  een impressie van de rol van de overheid en hoe zij door financiële borging organisaties helpen. Hebben ondernemers vertrouwen in de huidige en de nieuwe financieringsmethoden is de centrale vraag. Deze financiële specialisten hebben dat vertrouwen wel.

 
Hoewel de regio Noord-Holland Noord er  economisch  goed voor staat, blijven de investeringen in research & development wat achter bij het landelijk gemiddelde en het buitenland. Vanaf 1 januari 2018 zal het innovatiefonds Invest-NL ondernemers stimuleren meer te investeren in R&D. Een innovatiefonds dat weliswaar is opgezet door het ministerie, maar dat sneller zal reageren op de markt, omdat het een private organisatie wordt. Met een begroting van 2,5 miljard euro bij aanvang zal het de innovatiekracht van het bedrijfsleven een extra stimulans geven voor ondernemers met plannen voor vooral circulaire en sustainable innovaties.

 
Op 16 oktober 2017 organiseren de Rabobanken Velsen, Waterland en Zaanstad samen met VNO NCW Noordwest-Holland de vierde en afsluitende bijeenkomst over disruptie. We blikken terug op de voorgaande disruptiebijeenkomsten rondom financiering, arbeidsmarkt en businessmodel. Sprekers zijn  Martijn Aslander (standup filosoof), Ank van Wylick (KPMG) en George de Boer (TomTom). U kunt zich hiervoor nog aanmelden via deze link.

 

 

Bijlagen
Deel artikel