Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
http://www.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/170824%20Zuid-Holland%20luidt%20de%20gong%20.jpg
Zuid-Holland luidt gong voor energie-innovatie
Datum: 23-08-2017

Op 1 september gaat ENERGIIQ, het energie-innovatiefonds van de provincie Zuid-Holland, van start. Han Weber, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, luidt symbolisch de gong voor ondernemers die op zoek zijn naar financiering voor de commercialisatie van vernieuwende energie.

De oprichting van ENERGIIQ maakt onderdeel uit van de provinciale energieagenda ‘Watt anders’, gericht op een versnelling van de energietransitie. ENERGIIQ richt zich op ondernemers die zich bezighouden met het ontwikkelen van nieuwe technologieën die bijdragen aan de verduurzaming van energie. Het fonds​ ​​is specifiek opgezet voor het financieren van de commercialisatie van innovatieve, maar bewezen technologieën. De Provincie Zuid-Holland stelt € 35 mln. beschikbaar voor het fonds. ENERGIIQ wil een bijdrage leveren aan de energietransitie. De energie-innovaties moeten te leiden tot CO2-reductie in Zuid-Holland. 

Fondsbeheer door InnovationQuarter
InnovationQuarter, de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland, doet het fondsmanagement voor ENERGIIQ. Met haar fondsen IQCapital en UNIIQ heeft InnovationQuarter de afgelopen jaren al een uitgebreid trackrecord opgebouwd als investeerder in vernieuwende en snelgroeiende bedrijven. VNO-NCW West en InnovationQuarter werken nauw samen op verschillende gebieden om de innovatiekracht binnen de provincie Zuid-Holland te vergroten. 

Van start op 1 september 
ENERGIIQ start per 1 september aanstaande. Vanuit ENERGIIQ kan er rechtstreeks geïnvesteerd worden in bedrijven (vanaf een bedrag van €250.000,- tot enkele miljoenen) maar zullen ook andere financieringsinstrumenten worden ingezet om energie-innovaties versneld naar de markt te brengen, zoals bijvoorbeeld projectfinanciering.
Het fondsteam komt onder leiding te staan van Nienke Vledder, voorheen teamleider Cleantech bij InnovationQuarter Capital.

 
Lees hier​ meer over ENERGIIQ en de financieringsmogelijkheden.​


 

Bijlagen
Laatste Nieuws
03-07-2020
Deel artikel