Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
http://www.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/170802%20Respect%20and%20Enjoy%20Amsterdam.jpg
Respect and Enjoy Amsterdam
Datum: 01-08-2017

RESPECT AND ENJOY AMSTERDAM 

Ondernemers presenteren acties om overlast in Amsterdam te verminderen. 

Amsterdam, 26 juli 2017 - Initiatiefgroep ’Achter de Grand’ bestaande uit ondernemersorganisaties, bedrijven en andere organisaties, heeft de Amsterdamse wethouder Kajsa Ollongren een rapport ‘Respect and Enjoy Amsterdam!’ aangeboden. 
In dit rapport reikt de initiatiefgroep aan de Gemeente en Amsterdam Marketing vier concrete uitgewerkte acties aan ter vermindering van overlast door de drukte in het centrum van Amsterdam. 

Respect and Enjoy Amsterdam!
De initiatiefgroep ’Achter de Grand’ bestaande uit onder meer VNO-NCW Metropool Amsterdam, Horeca Nederland Amsterdam, Amsterdam Airport Schiphol en de Nationale Politie, heeft ervoor gekozen zo concreet mogelijke uitwerkingen van acties aan de Gemeente aan te bieden naar aanleiding van de zorgen over de overlast die de drukte veroorzaakt in de stad. 
De vier uitgewerkte acties zijn:
Bezoekers worden vanaf het moment dat zij zich oriënteren op een bezoek aan Amsterdam tot hun thuiskomst, continue geïnformeerd over hoe men zich dient te gedragen, waarbij de handhaving hierop wordt uitgevoerd door een samenwerkingsverband van overheid, politie en bedrijfsleven.
Een digitale applicatie met informatie aan bezoekers om tijdens het verblijf hun gedrag te beïnvloeden waardoor drukte gespreid en overlast beperkt wordt.
Overlast verminderende eisen worden gesteld bij inkoop van goederen en diensten (door bijv. touroperators) m.b.t. logistieke effecten, om zo overlast t.g.v. drukte te verminderen.
Inrichting van een Quick Respons Team dat naar aanleiding van meldingen van bewoners afval en verontreiniging acuut verwijdert.
Amsterdam Marketing is door de Initiatiefgroep gevraagd de realisatie van deze uitwerkingen in samenspraak met de Gemeente ter hand te nemen in het kader van de Taskforce Toeristische Sector, waarbij de Initiatiefgroep voor ondersteuning beschikbaar is.

Masterplan Toerisme 2018 – 2030
Naast deze vier concrete uitwerkingen, beveelt de Initiatiefgroep de wethouder aan om in samenwerking  met het toeristisch bedrijfsleven een Masterplan Toerisme 2018 – 2030 op te stellen, waarin de ontwikkeling van het (internationale) toerisme aan Amsterdam in combinatie met overlast beperkende initiatieven voor de komende jaren uitgewerkt wordt.

Initiatiefgroep ’Achter de Grand’
De Initiatiefgroep ’Achter de Grand’ bestaat uit Alliantie DMC, Koninklijke Horeca Nederland Amsterdam, Ondernemersvereniging CityCentre Amsterdam, Nationale Politie, Amsterdam Airport Schiphol, Tours & Tickets B.V. en
VNO-NCW Metropool Amsterdam.

Fotobijschrift: Wethouder Kajsa Ollongren ontvangt het rapport ‘Respect and Enjoy Amsterdam!’ uit handen van Hans Bakker (voorzitter VNO-NCW Metropool Amsterdam) en Maaike van der Windt (Directeur Aviation Marketing Amsterdam Airport Schiphol) namens de Initiatiefgroep ‘Achter de Grand’. 
Noot van de Initiatiefgroep, niet voor publicatie.
Deze publicatie wordt uitgeven door de Initiatiefgroep ’Achter de Grand’. Neem voor meer informatie of contact met de leden van deze Initiatiefgroep contact op met Ingrid Looijmans, telefoon 06 54680742.

Bijlagen
Deel artikel