Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
http://www.vno-ncwwest.nl/media/Afbeeldingen%20Nieuwsbrief%20West/2017-4%20art.%207%20Miljoenensubsidie%20MKBers%20Zuid-Holland%20710.jpg
Miljoenensubsidie voor mkb’ers
Datum: 19-07-2017

Zuid-Hollandse mkb'ers die gezamenlijk een innovatieproject willen starten kunnen daarvoor vanaf september 2017 subsidie aanvragen. De provincie Zuid-Holland, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het ministerie van Economische Zaken stellen hiervoor 1,5 miljoen euro beschikbaar.

De subsidie wordt beschikbaar gesteld door de regionale afdeling van de Innovatie Prestatie Contracten, IPC Zuid-Holland. Het IPC is een landelijke regeling van het ministerie van Economische Zaken die nu voor het eerste wordt toegespitst op een afzonderlijke regio. Het doel is om regionale samenwerkingsverbanden op het gebied van innovatie te initiëren en te versterken.

Big data, robotisering, sensortechnologie
IPC-Zuid-Holland richt zich specifiek op projecten die bijdragen aan de transitie naar de next economy. mkb-ondernemers die zich bezighouden met onder andere robotisering, big data en sensortechnologie kunnen een aanvraag doen. Daarnaast helpt de regeling het midden- en kleinbedrijf om beter aan te sluiten op de fieldlabs in Zuid-Holland; praktijkomgevingen waar bedrijven en kennisinstellingen nieuwe technologieën in praktijksituaties ontwikkelen, testen en demonstreren. De kennis en faciliteiten van deze fieldlabs ondersteunen ondernemers in hun innovatie-ambities en zorgen ervoor dat hun producten en diensten sneller naar de markt kunnen worden gebracht. Voorbeelden van fieldlabs in Zuid-Holland zijn The Green Village in Delft, de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht en het Dutch Optics Centre in Delft. Hoe meer ondernemers de weg naar deze fieldlabs weten te vinden, hoe beter de regionale kracht benut wordt.
(Forum, het magazine van VNO-NCW, heeft recent een artikel over de fieldlabs in Nederland uitgebracht. www.vno-ncw.nl/forum/proberen-falen-en-opnieuw-proberen-welkom-de-wereld-van-het-fieldlab)

Aanvragen subsidie vanaf september
De provincie Zuid-Holland, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het ministerie van Economische Zaken stellen allen 500.000 euro beschikbaar voor de regeling. Vanaf september kunnen ondernemers een aanvraag indienen via de website van RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). IPC-Zuid-Holland is een pilot en wordt tegelijk met de landelijke regeling opengesteld. Bij succes wordt de regionale IPC mogelijk ook in andere regio’s geïntroduceerd.

Lees hier meer over de subsidies voor mkb’ers in Zuid-Holland

Bijlagen
Deel artikel