Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
http://www.vno-ncwwest.nl/media/Afbeeldingen%20Nieuwsbrief%20West/2017-4%20art.%203%20Groot%20innovatiefonds%20voor%20energietransitie%20in%20Zuid-Holland%20710.jpg
Groot innovatiefonds voor energietransitie
Datum: 19-07-2017

​Bedrijven die actief zijn op het gebied van energie-innovaties kunnen de komende jaren gebruik maken van ENERGIIQ, een innovatiefonds met 35 miljoen euro. Het doel van het fonds is om vernieuwende, bewezen technologieën te financieren en daarmee de energietransitie te versnellen.

De oprichting van ENERGIIQ maakt onderdeel uit van de provinciale energieagenda ‘Watt anders’, gericht op een versnelling van de energietransitie. ENERGIIQ richt zich op ondernemers die bezig zijn met het ontwikkelen van nieuwe technologieën die (op termijn) bijdragen aan de verduurzaming van energie. Het fonds richt zich daarbij specifiek op het financieren van de commercialisatie van innovatieve, maar bewezen technologieën.
De technologieën dienen te leiden tot CO2-reductie die toewijsbaar is aan de provincie Zuid-Holland. Wanneer de CO2-reductie niet toewijsbaar is aan de provincie Zuid-Holland, is de voorwaarde dat de subsidieaanvrager met zijn hoofdvestiging, R&D- of productielocatie in Zuid-Holland zit.

InnovationQuarter, de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland, doet het fondsmanagement van ENERGIIQ. Met haar fondsen IQCapital en UNIIQ heeft InnovationQuarter de afgelopen jaren al een uitgebreide trackrecord opgebouwd als investeerder in vernieuwende en snelgroeiende bedrijven.

“Met de €35 miljoen die wij beschikbaar stellen voor ENERGIIQ kunnen we de komende jaren heel veel bedrijven helpen om van hun energie-innovaties een succes te maken”, aldus Han Weber, gedeputeerde Energie voor de provincie Zuid-Holland. “Met dit fonds kan de provincie haar sterke positie op het gebied van zowel energietransitie als innovatie verder uitbouwen”.

“We zijn vereerd om het fondsmanagement voor ENERGIIQ te mogen doen en op deze wijze nog meer duurzame ondernemers aan hun financiering te helpen”, zo geeft Rinke Zonneveld, directeur InnovationQuarter aan. “Onze regio kent heel veel prachtige bedrijven, van startups tot innovatieve mkb-bedrijven, die een concrete bijdrage kunnen gaan leveren aan de energietransitie”.

Bijlagen
Deel artikel