Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
http://www.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/170712%20NWH%20bijeenkomst%20Disruptie%20-Terminal%20IJmuiden.jpg
Disruptie reeksen bieden inzicht
Datum: 18-07-2017

Op het thema disruptie hebben wij de handen ineen geslagen met de Rabobanken langs het Noordzeekanaal. Na twee bijeenkomsten, een bij Ahold Distributiecentrum in Zaandam en een in de Felison Terminal in IJmuiden, kunnen we al voorzichtig spreken van een gezamenlijk succes. Ook na de netwerkborrel wordt er nog veel over de onderwerpen gesproken, vooral op social media zijn de reacties buitengewoon positief. De invloed van robotisering en automatisering op onze maatschappij gaat zo snel en heeft zoveel impact dat ondernemers zich zorgen maken over de toekomst en continuïteit van hun bedrijf.

Een paar voorbeelden van de reacties: ‘Interessante presentaties die de noodzaak van een nieuwe kijk op leiderschap stuk voor stuk onderstrepen.’ ‘Interessante stof’. ‘Gisteren bleek onder andere maar weer dat we een grote uitdaging erbij hebben die we niet alleen als werkgever kunnen oplossen.’ en ‘Indrukwekkende bijeenkomst waarin de theoretische uitleg gecombineerd met de praktijkgerichte rondleiding een goed beeld gaf over de mogelijkheden en problematieken van disruptie.’

Dat het thema zo goed aanslaat is wel te verklaren. Er is een bewustwordingsproces gaande en wordt dat versterkt door de ervaringsverhalen van de sprekers. Zo spraken experts van Ahold, Tata Steel, Rabobank, Nyenrode en Diversion over de door hun genomen of nog te nemen maatregelen voor de toekomst. Na de onderwerpen arbeidsmarkt en businessmodel staat in september het onderwerp financiering en funding van innovaties op het programma. Op 16 oktober zal een grote slotbijeenkomst zorgen voor een overall overzicht gepaard gaande met een aantal zeer spraakmakende experts op het gebied van disruptie.

Bijlagen
Deel artikel