Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
http://www.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/170718%20Velsen%20investeert%20in%20technisch%20talent.jpg
Velsen investeert in technisch talent
Datum: 17-07-2017

Met de ondertekening van de intentieovereenkomst door de gemeente Velsen, Tata Steel en ROC Nova College komt de realisering van het Techport Centre in Velsen dichterbij.

Als het aan de gemeente Velsen, Tata Steel en het Nova College ligt zal het Techport Centre er echt gaan komen. De plannen voor dit opleidings- en innovatiecentrum zijn onlangs bekrachtigd met een intentieovereenkomst. De krachten in de regio zullen in dit opleidingscentrum gebundeld worden om de aantrekkingskracht voor de maakindustrie, maintenance en procesindustrie in de Metropoolregio Amsterdam en daarbuiten te vergroten.

De drie partijen slaan de handen ineen om jongeren en volwassenen op te leiden in de technische vakken en innovatie. Dat is nodig, want met de komende vergrijzing is het aanbod van technische experts op de arbeidsmarkt erg krap. De huidige Tata Steel Academy zal ook een centraal en integraal onderdeel worden van Techport Centre. Ook andere ondernemers participeren in dit initiatief. Voor de gemeente is deelnemen in Techport Centre een stap in de ontwikkeling naar de Visie 2025 die de naam ‘Kennisrijk Werken in Velsen’ draagt.

In Techport Centre zal ook een zogenaamde Innovation Warehouse worden opgenomen, een omgeving waar innovaties en nieuwe technologieën zoals robotisering, sensoring, duurzaamheid en advanced analytics worden opgenomen. Ook zal het ruimte bieden voor ondernemerschap: er komen plekken voor startende en groeiende bedrijven. Naar verwachting zal eind 2017 alle benodigde informatie beschikbaar zijn om de plannen verdere vorm te gaan geven.


 
Bijlagen
Deel artikel