Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
http://www.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/170713%20Oprichting%20Economisch%20Forum%20NWH.jpg
Economisch Forum opgericht
Datum: 12-07-2017

​Het georganiseerd bedrijfsleven in het gebied ten noorden van het Noordzeekanaal en de brancheorganisaties trekken inmiddels drie jaar gezamenlijk op om de economische positie van het gebied als geheel te versterken. Op 26 juni werd deze samenwerking formeel bezegeld door het tekenen van de oprichtingsakte van de vereniging Economisch Forum.

Onze voorzitter in Noordwest-Holland Tom Kuijper was uiteraard ook aanwezig bij de formele handeling. Gezamenlijk doel  van alle participanten is het versterken van de economische ontwikkelingen in het gebied Holland boven Amsterdam. Een unieke samenwerking die de focus legt op groei in diverse sectoren in de regio, onder meer de industriële, agrarische en toeristisch sector, de dienstverlening en transportsector en zich gezamenlijk hard maakt voor de verbetering van de bereikbaarheid van het gebied.

De 5 speerpunten van het Economisch Forum
• Het verbeteren van de bereikbaarheid, ook digitaal, inclusief het buiten stedelijke gebied.
• Het aantrekken en behouden van talent inclusief het verbeteren van het aanbod van studie- en carrièremogelijkheden.
• Het aantrekken van voldoende kapitaal voor investeringen.
• Het realiseren van aantrekkelijke woningen en woongebieden, rekening houdend met de juiste balans tussen werk, wonen en recreatie.
• Het inrichten van goede werklocaties en verbeteren van bedrijventerreinen.

Kansen in een uniek gebied
De dynamiek van het bedrijfsleven in het noordelijk deel van Noord-Holland is heel anders dan in de Metropool Regio Amsterdam. Er is een groot aantal familiebedrijven met een sterke en versterkende invloed op de economie. Deze bedrijven staan garant voor werkgelegenheid, invulling van sociaal werkgeverschap en hebben een lange termijn horizon. Het Economisch Forum wil deze stabiele economie verbinden met de internationale, snelle economie van de Metropoolregio Amsterdam. Als wordt voldaan aan bovenstaande speerpunten zal dat lukken en worden de kansen van de regio vergroot.

Bijlagen
Deel artikel