Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
http://www.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/170629%20NWH%20bijeenkomst%20Disruptie.jpg
Disruptie - deel 1 Business-modellen
Datum: 03-07-2017

Door Marielle de Munnik

Op 29 juni waren we te gast bij het Distributie Centrum van Ahold in Zaandam. We blikken terug op een geslaagde bijeenkomst met als thema Disruptie; businessmodellen. Nyenrodedocent Vincent Wanders lichtte disruptie toe aan de hand van het Canvas Business Model. Herman Dupon leidde ons aansluitend rond in het imposante distributiecentrum. Hieruit volgend de volgende aanbevelingen aan ondernemers.

Denk in Co-creatie
Om disruptief te zijn hoef je niet perse het wiel opnieuw uit te vinden, daarvoor zou ook teveel mankracht nodig zijn. Wel is het voor de continuïteit van ieder bedrijf noodzakelijk om regelmatig de koppen bij elkaar te steken en samen op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden. Samen nadenken over de toekomst van het bedrijf en de producten zorgt ervoor dat je zelf wel eens de disruptieve partij zou kunnen zijn op de markt.

Creëer waarde
Wat willen klanten nu echt, stel de klant centraal. Welke waarde heeft uw bedrijf. Is dat het product of de dienst die nu al wordt aangeboden of zijn er nog verbeteringen of vernieuwingen mogelijk. Ga het gesprek aan met de klant en vraag welke relatie deze wenst met het bedrijf. Speel in op de waarde creatie die de klant verwacht.

Kies de juiste kanalen
Biedt de klant het juiste kanaal om de producten of diensten te kopen. Zijn deze kanalen nog de juiste? En wat doen de concurrenten op dit vlak? Wat doen bedrijven uit andere sectoren? Wat kan daaruit geleerd worden.

Op 12 juli zal deel 2 plaatsvinden uit deze Disruptie reeks. Dan  staat het thema disruptie op de arbeidsmarkt centraal. Aanmelden is nog mogelijk via deze link.

Fotoreportage

Bijlagen
Deel artikel