Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
http://www.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/170629%20Werkgeversontbijt%20Leiden.jpg
Vitaliteit en duurzaamheid
Datum: 28-06-2017
​Rabobank Leiden-Katwijk was op 29 juni de ontmoetingsplek waar de organisaties van Bereikbaar Haaglanden elkaar troffen aan het ontbijt. Thema van de bijeenkomst was 'Op weg naar vitale en duurzaam mobiele bedrijven'.

De nominaties​ voor de MobiliteitsAward Haaglanden 2017 werden bekend gemaakt.

Maar liefst zes nieuwe convenantpartners traden toe tot de Bereikbaar Haaglanden Community. Corpus, Du Nord Rijwielen, Hogeschool Leiden, Hoogheemraadschap van Rijnland, Rabobank Leiden-Katwijk en Zorg en Zekerheid.

Robert Strijk, wethouder Verkeer en verkeer en vervoer sprak zijn trots uit dat de bijeenkomst in Leiden werd gehouden en dat maar liefst vijf Leidse bedrijven convenantpartner zijn geworden. Dat brengt het totaal op 11. Hij deed een oproep aan de Leidse organisaties om ook andere enthousiast te maken voor dit mooie en vooral nuttige kennisnetwerk.

Frank Versteegen, manager facilitaire services van de Rabobank Leiden-Katwijk meldt dat zij vooral inzetten op slimmer werken in plaats van harder werken. De middelen die daarbij ingezet worden zijn:
  • Het gebruik van laptops, docking stations, concentratieruimtes, samenwerkingsplekken, videoconferencing, aparte werkplekken om te bellen, softphone (software op je laptop zodat je er mee kunt bellen).
  • Deelfietsen, regeling om een e-bike aan te schaffen, verduurzaming van het wagenpark.
  • Fitness mogelijkheden, fruit op het werk en mogelijkheden om een workshop stoppen met roken te volgen.
Martin Hersman, oud-topschaatser, schaatscommentator en managing partner van Life Guard begon zijn presentatie met een vraag aan de zaal om te gaan staan. Want zo zei hij: "Uit onderzoek van de Nasa blijkt dat 30 keer per dag opstaan en weer zitten zinvoller is dan 30 keer opdrukken." Vervolgens deelde hij veel kennis en gaf allerlei praktische tips om de energie op het werk en thuis op peil te houden. Het gaat om een verandering van gedrag, het liefst op zo'n manier dat het goed vol te houden is. Niet iedereen hoeft een marathon te lopen, maar 20 minuten lopen in een lunchpauze is wel vol te houden.

Neem voor de contactgegevens van Martin contact op met Jan Breugem.

Marleen Damen, wethouder Werk, inkomen, wijken en financiën van de gemeente Leiden vertelde over hoe de gemeente omgaat met vitaliteit en duurzaamheid. Zij noemde zaken als:
  • Geef zelf het goede voorbeeld. Ook de wethouder proberen zoveel mogelijk met de fiets naar hun afspraak te rijden.
  • Elke maand komt een medewerker aan het woord over zijn/haar ervaringen met fietsen of lopen naar het werk.
  • Er zijn in principe geen parkeerplekken voor werknemers.
  • Leenfietsen zijn er wel, evenals e-bikes en e-scooters.
  • Het nieuwe Stadhuis wordt ingericht op flexwerken.
Kijk hier voor de presentatie van de bijeenkomst.
Kijk hier voor de fotoreportage van de bijeenkomst.Bijlagen
Deel artikel