Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
http://www.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/170517%20Nieuwe%20Voorzitters%20DGA.jpg
Nieuwe voorzitters voor DGA-netwerk
Datum: 28-05-2017

Leon Hamstra en Marc Houweling zijn sinds 17 mei de nieuwe voorzitters van het DGA-netwerk van VNO-NCW, voor respectievelijk Noord- en Zuid-Holland. Zij zijn Joop Saan en Hans Verkaart opgevolgd.

Door Annemarie van Oorschot

Verfrissen, vertalen en doen, dat is het motto van Leon Hamstra en Marc Houweling. “VNO-NCW heeft nog steeds een stoffig imago, terwijl het DGA-netwerk totaal niet stoffig is ”, licht Hamstra het woord ‘verfrissen’ toe. “Door de betrokkenheid van directeuren-grootaandeelhouders bij VNO-NCW uit te dragen, kunnen we laten zien dat de vereniging bestaat uit ondernemende, innovatieve en energieke leden.”

Beide voorzitters roepen ondernemers op met verhalen te komen. Verhalen over wat er wel en niet goed gaat bij het ondernemen. Zij willen die input vertalen naar politiek Den Haag, het tweede woord van hun motto. “Als we verschillende cases als één grote case kunnen aandragen in Den Haag, helpt dat bij het voeren van een sterkere lobby. VNO-NCW zit dicht op het vuur. Uw input hebben we nodig om de vertaalslag te maken vanuit de praktijk en nog beter uit te dragen waar VNO-NCW voor staat.”

Leon Hamstra is directeur-eigenaar van marketingbedrijf Caldera Group in Alkmaar. Hij is tevens bestuurslid van VNO-NCW Noordwest-Holland. Marc Houweling is directeur-eigenaar van de Houweling Groep in Bleiswijk, een handels- en recyclingbedrijf in industriële verpakkingen. Hij vertegenwoordigt het bedrijfsleven in het bestuur van VNO-NCW Oostland.
In kennis en expertise zijn de heren complementair aan elkaar, vindt Hamstra. “We kunnen goed samen optrekken”, beaamt Houweling.

Houweling benadrukt tot slot het belang van het woord ‘doen’ in het motto. “Ondernemers willen dingen voor elkaar krijgen. Zij kunnen een belangrijke rol spelen bij het oplossen van maatschappelijke problemen, zoals de klimaatverandering. Als zij hun handen uit de mouwen steken voor de energietransitie bijvoorbeeld, moeten zij niet belemmerd worden door wet- en regelgeving. We gaan hoe dan ook lobbyen voor meer vrijheid.”

Bent u directeur-grootaandeelhouder en heeft u ideeën om het ondernemingsklimaat in Nederland te verbeteren? Neem dan contact op met uw voorzitter van het DGA-netwerk.
DGA-netwerk Zuid-Holland
Marc Houweling, marc.houweling@houweling.nl

DGA-netwerk Noord-Holland
Leon Hamstra, leon@calderagroup.nl

Foto Martien de Man

Bijlagen
Deel artikel