Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
http://www.vno-ncwwest.nl/media/Afbeeldingen%20Nieuwsbrief%20West/Containers%20in%20de%20haven.jpg
Mkb laat kansen liggen in het buitenland
Datum: 23-05-2017

“Meer export kan mkb-bedrijven veel opleveren. En hoe verder van huis, hoe groter de verdiensten.” Dat concludeert Dries Faems, hoogleraar Innovatie & Organisatie aan de Rijksuniversiteit Groningen. René Klawer, voorzitter van VNO-NCW West, moedigt mkb’ers aan om in het buitenland aan de slag te gaan. “Maar bereid je wel goed voor!”​

Hoogleraar Faems heeft de impact van export op de winstmarge onderzocht van bijna 625 mkb-bedrijven die in 2017 deelnamen aan de Noord-Nederlandse Innovatiemonitor. “Dit onderzoek wijst uit dat er buiten de Europese grenzen nog veel kansen liggen voor mkb-bedrijven. Dat kan financieel erg interessant zijn, omdat de buiten Europa gerealiseerde omzet bij de meeste mkb’ers vrij beperkt is. De onderzochte bedrijven halen gemiddeld 77 procent van hun omzet uit activiteiten in Nederland. Export binnen Europa draagt voor 15 procent bij aan de omzet van mkb’ers, terwijl 8 procent van hun omzet wordt gerealiseerd door export buiten Europa. De verschillen per bedrijf zijn echter groot,” stelt Faems. De mate waarin bedrijven exporteren hangt sterk af van de sector waarin zij actief zijn. Bedrijven in de maakindustrie exporteren duidelijk meer dan bedrijven uit dienstverlenende sectoren. Daarnaast exporteren familiebedrijven significant meer dan niet-familiebedrijven.

Etiquette en gebruiken
“Mijn belangrijkste tip aan mkb’ers is om goed beslagen ten ijs te komen,” zegt Klawer. “Bereid je goed voor, verdiep je in het land waar je heen gaat. Die informatie is tegenwoordig zo op te halen op internet, maar het kan ook zeer waardevol zijn om in gesprek te gaan met ervaringsdeskundigen, gewoon bij ondernemers die het al doen. VNO-NCW West heeft een DGA-netwerk met ondernemerstafels. Daar kunnen directeuren en grootaandeelhouders hun ervaringen delen en precies uit de doeken doen hoe ondernemen in het buitenland in zijn werk gaat. Zelf ben ik mijn hele leven al werkzaam in de reisbranche en ben overal ter wereld geweest. In China leerde ik dat het belangrijk is om visitekaartjes niet alleen netjes aan te nemen, maar ook nadrukkelijk te bestuderen. Zo laat je zien dat je geïnteresseerd bent in de ander. In Arabische landen zijn persoonlijke verhalen weer heel belangrijk om een band op te bouwen. Zo heeft elk land eigen zakelijke etiquette. Daar moet je ook een beetje gevoel voor ontwikkelen, maar een goede voorbereiding is absoluut essentieel.

Tips voor internationaal zakendoen
VNO-NCW West organiseert regelmatig bijeenkomsten met internationaal zakendoen als thema. Eind 2016 gaf Grethe van Geffen, directeur van Seba, een presentatie over haar inzichten en bevindingen over ondernemen in het buitenland. 

Lees hier meer over de bijeenkomst in de A’DAM toren
Lees hier tien tips over internationaal zakendoen
Lees hier​ meer over het mkb in het buitenland
Bijlagen
Deel artikel