Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
http://www.vno-ncwwest.nl/media/Afbeeldingen%20Nieuwsbrief%20West/Foto%20voetbalster%20Liona%20Soccer%20def.jpg
Vrouwenvoetbal biedt groeikansen
Datum: 23-05-2017

“Wij zijn het eerste sportmerk dat echt kansen ziet in de niche van het vrouwenvoetbal.” Jacco Knotnerus is medeoprichter van Liona Soccer, een vernieuwend bedrijf in Den Haag dat zich richt op sportkleding voor voetballende vrouwen en meisjes. “We zoeken partijen uit het bedrijfsleven die samen met ons deze nichemarkt willen veroveren.”​

Door Pieter van der Meulen

Jarenlang moesten vrouwen en meisjes voetballen in mannenkleding, zowel amateurs als professionals. Simpelweg omdat er geen alternatief bestond. Zo ook Leonne Stentler, voormalig Ajax speelster en oud-international. Na haar actieve carrière besloot ze het gat in de markt in te duiken, met succes. Liona Soccer heeft de wereldwijde primeur met een kledinglijn exclusief voor de voetballende vrouw. “Het idee van sportkleding voor vrouwen is uit haar hoofd geboren. En een beetje uit het mijne,” vertelt Jacco Knotnerus, medeoprichter van Liona Soccer. “Ik heb een dochter die al jaren voetbalt en ik sta wekelijks langs de kant. Tot voor kort speelden alle vrouwenteams tot mijn verbazing in mannenkleding. Ik ging me daar wat meer in verdiepen en ben via via in contact gekomen met Leonne."

Wij zijn The First Female Soccer Brand!”

"Het bleek dat er nauwelijks aanbod bestond. Nike en Adidas boden nog net een vrouwenshirt van Barcelona of Manchester United aan, maar daar bleef het ook bij. Wij hebben het meteen goed aangepakt en bieden niet alleen shirts aan, maar ook broekjes, kousen, trainingspakken, noem maar op. Wij bieden kwaliteit op een groeimarkt, dat is de sleutel van het succes. Wij zijn The First Female Soccer Brand!”
FC Twente vrouwenteam 400.jpg
Met FC Twente maakte Liona Soccer haar debuut in de Champions League


Beweging met ambitie
Inmiddels spelen FC Twente en Telstar in kleding van Liona Soccer. Via landskampioen FC Twente heeft Liona Soccer zelfs al haar debuut gemaakt in de Champions League. Vanaf volgend seizoen geldt dat ook voor ADO Den Haag. Daarnaast hebben verschillende amateurverenigingen outfits van het sportmerk aangeschaft. “Een goed passend tenue is belangrijk,” stelt Leonne Stentler op haar website (www.lionasoccer.com). “Je moet er lekker in kunnen voetballen, erin kunnen presteren en het is een bonus als het je er nog beter uitziet ook. Het is mijn droom dat tijdens het wereldkampioenschap in 2019 tenminste een van de deelnemende teams in het Liona speelt.”

Liona Soccer heeft de wereldwijde primeur met een kledinglijn exclusief voor de voetballende vrouw

Hoog inzetten en vertrouwen op de kracht van je producten. Op deze pijlers wil Liona Soccer verder groeien. “We hebben inmiddels echt een beweging op gang gebracht,” zegt Knotnerus. “Telstar en Twente hebben óns benaderd voor kleding. Het geeft aan dat er vraag is naar dit product en voorlopig nog weinig aanbod. Wij willen de volgende stap zetten met ons bedrijf. We zoeken de samenwerking met andere partijen uit het bedrijfsleven, bijvoorbeeld binnen de cosmetica-, fitness- of telecomsector, die willen investeren in deze specifieke doelgroep. Wij kunnen dan onder meer gesponsorde kleding aanbieden. Dat is voor ons een nieuw businessmodel en voor beide partijen biedt het mogelijkheden.”

Graaf WIllem II 400.jpg
​Veel amateurverenigingen spelen ook in kleding van Liona Soccer, zo ook Graaf Willem II VAC uit Wassenaar

Feyenoord Dames I
Naast het aanbieden van tenues voor vrouwen, wil Liona Soccer het damesvoetbal ook in algemene zin verder brengen. In Nederland hebben alle grote clubs een vrouwenteam. Op één na: de kersverse landskampioen Feyenoord. Om hier verandering in te brengen is Liona Soccer een handtekeningenactie gestart om een dameselftal bij de Rotterdamse vereniging te lanceren. “Eigenlijk begon het als geintje op sociale media,” vertelt Knotnerus. “Maar het kreeg al vrij snel behoorlijk veel aandacht, onder meer op de radio en bij de Telegraaf. De actie loopt nog, we hebben onze handtekeningen nog niet aangeboden aan trainer Giovanni van Bronckhorst, maar Feyenoord heeft al toegezegd in het seizoen 2018-2019 een vrouwenteam te beginnen. Vrouwenvoetbal wordt steeds groter, daar kan niemand meer om heen.”

Heeft u interesse in Liona Soccer? Neem contact op met j.knotnerus@lionasoccer.nl of l.stentler@lionasoccer.nl of via telefoonnummer 06-2256.3571 van Jacco Knotnerus

Bijlagen
Deel artikel