Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Algemeen Dossier

Skip Navigation LinksVacature Belangenbehartiger

 
 

 Belangenbehartiger Zuid-Holland

Taken
De belangenbehartiger is samen met de directeur en het kleine team van belangenbehartigers verantwoordelijk voor de belangenbehartiging bij de provincie Zuid-Holland, metropoolregio Rotterdam-Den Haag en de steden. De belangenbehartiger zorgt ervoor dat de belangen van de leden en branches over het voetlicht komen bij de overheden. De belangenbehartiger moet snel kunnen schakelen tussen diverse onderwerpen zoals: mobiliteit, ruimtelijke ordening en onderwijs en arbeidsmarkt. Op sommige dossiers ben je zelf woordvoerder en op andere dossiers zorg je dat bestuursleden en leden aan het woord komen.

VNO-NCW West voert projecten samen met partners uit die van maatschappelijke waarde zijn en concrete toegevoegde waarde bieden voor ondernemers. De projectleider is verantwoordelijk voor een aantal projecten van VNO-NCW West. Je zorgt dat de resultaten behaald worden, houdt goed contact met de partners, stuurt de ingehuurde krachten aan en weet een gedegen, inhoudelijke en financiële verantwoording af te leveren.


Wie zoeken wij?
• Iemand met minimaal 5 jaar werkervaring in een politiek-bestuurlijke of maatschappelijke omgeving;
• Academisch werk- en denkniveau;
• Kennis van mobiliteit, ruimtelijk beleid, onderwijs en arbeidsmarkt. Kennis van alle domeinen is een pré, maar minimaal thuis in één van de onderwerpen;
• Ervaring met opgaven regionale economie en/of grootstedelijke opgaven;
• Affiniteit met ondernemers;
• Kennis van het (regionaal)openbaar bestuur en de bijbehorende besluitvormingsprocessen;
• Ervaring met projectmatig werken;
• Een verbinder. Op stakeholders-, business- en op ledenniveau. Wij werken veel samen met branches, leden en overheden.
• Iemand die zich niet uit het veld laat slaan van lange lobbyprocessen;
• Teamplayer, alleen ben je het sneller, samen bereik je meer.

Wat bieden wij?
Een uitdagende en verantwoordelijke functie die passend is bij een vereniging. De functie is niet een functie die je tussen 9 en 5 invult. Vergaderingen, netwerkbijeenkomsten en overleg vinden vaak plaats in de avonduren. Het betreft een functie van minimaal 32 uur per week. De arbeidsvoorwaarden zijn marktconform.

Ben jij onze ideale kandidaat?
Stuur dan je CV en bijbehorende motivatie naar directeur Bert Mooren (mooren@vno-ncwwest.nl). Je kunt hem ook bellen als je meer informatie wilt over de inhoud van deze functie op 06-22807733.

Wie zijn wij?
VNO-NCW West is dé werkgeversorganisatie in Noord- en Zuid-Holland. VNO-NCW West bevordert een zo aantrekkelijk mogelijk ondernemingsklimaat voor bedrijven in het algemeen en haar leden in het bijzonder. In haar belangenbehartiging draagt VNO-NCW West bij aan een duurzame ontwikkeling van de samenleving in economische, sociale en ecologische zin. VNO-NCW West organiseert een programma van bijeenkomsten, gericht op ontmoeting, ontwikkeling en kennisuitwisseling.

VNO-NCW West heeft een dagelijks bestuur en een algemeen bestuur. Het algemeen bestuur bepaalt het beleid van de vereniging. Voor de voorbereiding en uitvoering van het beleid beschikt VNO-NCW West over een professioneel secretariaat. Het secretariaat bestaat uit de directeur, een team van regiomanagers, belangenbehartigers en ondersteunende medewerkers. Ter uitbreiding van het secretariaat zijn we op zoek naar een belangenbehartiger.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt door VNO-NCW West niet op prijs gesteld.