Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Algemeen Dossier

Skip Navigation LinksStagiaire communicatie 1

 
 

 

VNO-NCW West is dé werkgeversorganisatie in Noord- en Zuid-Holland en is een factor van betekenis in de regionale en landelijke economie. VNO-NCW West bevordert een zo aantrekkelijk mogelijk ondernemingsklimaat voor bedrijven in het algemeen en haar leden in het bijzonder. In haar belangenbehartiging draagt VNO-NCW West bij aan een duurzame ontwikkeling van de samenleving in economische, sociale en ecologische zin. VNO-NCW West organiseert een programma van bijeenkomsten, gericht op ontmoeting, ontwikkeling en kennisuitwisseling. 

 
VNO-NCW West heeft een dagelijks bestuur en een algemeen bestuur, gevormd door leden (werkgevers) van de vereniging. Het algemeen bestuur bepaalt het beleid van de vereniging. Voor de voorbereiding en uitvoering van het beleid beschikt VNO-NCW West over een professioneel secretariaat. De stagiaire wordt onderdeel van dit secretariaat en rapporteert aan de communicatiemanager.  

 
Werkomschrijving 
Het gaat om een meewerkstage, nadrukkelijk geen onderzoeksstage. De meeste werkzaamheden spelen zich af in het werkveld van de corporate communicatie. Hoofdonderwerpen zijn lobbyresultaten voor bedrijven, maatschappelijke projecten en netwerkbijeenkomsten. Deze communicatie richt zich met name op werkgevers en ondernemers (leden, potentiele leden, VNO-NCW-besturen), op beleidsmakers en politici en op de nationale en lokale pers. 
Daarnaast zal een toenemend aantal werkzaamheden plaatsvinden op het gebied van de marketingcommunicatie, gericht op potentiële leden. 
De belangrijkste communicatiemiddelen in 2019 zijn: magazine en nieuwsbrief West., website vno-ncwwest.nl, free publicity, netwerkapp, sociale media, nieuwsflits, vlogs, en digitale brochures.  

 
De stagiaire neemt actief deel aan het tweewekelijkse communicatieoverleg en denkt mee over de communicatiestrategie voor projecten en activiteiten. Hij/zij werkt mee als contentmedewerker aan bovengenoemde communicatiemiddelen. Content inventariseren, ophalen bij collega’s en leden, maken, plaatsen, doorzetten in sociale media en bereik analyseren, is de hoofdtaak. 

 
Profiel 
Je wilt je met passie inzetten voor de belangen van een duurzame economische ontwikkeling en ondernemerschap.  
We zoeken een proactieve, sociaal vaardige stagiaire die niet bang is op nieuwe mensen af te stappen en journalistiek werk leuk vindt. Een goede beheersing van de Nederlandse taal, mondeling en schriftelijk, is vereist. Talent voor schrijven is een pré.
Recente ervaring met het gebruik van sociale media is ook gewenst. Ben je privé actief op Facebook, LinkedIn, Twitter en/of Instagram dan is dat een pré.
Je durft je mond op te doen, kennis over nieuwe ontwikkelingen in het communicatievak (bijvoorbeeld opgedaan in je opleiding) breng je in. 
Je bent gewend om in grote mate van zelfstandigheid te werken, maar kan ook goed samenwerken in teamverband.

 
De stagiaire zit in het derde of vierde jaar van een HBO- of WO-studie in de richting van communicatie, marketing of journalistiek.
 
Aanbod
Wij bieden een uitdagende en verantwoordelijke stageplaats voor minimaal drie maanden, bij voorkeur een half jaar. Bij een full time aanstelling bedraagt de vergoeding 500 euro per maand. Een aanstelling in deeltijd is bespreekbaar. De dagen kunnen per week flexibel worden afgestemd op de verplichtingen van de opleiding. Standplaats is de Malietoren in Den Haag, op loopafstand van Den Haag Centraal Station

 
Ben jij onze ideale kandidaat?
Stuur dan je CV en bijbehorende motivatie naar Annemarie van Oorschot, communicatiemanager VNO-NCW West (oorschot@vno-ncwwest.nl) vóór 27 januari. Je kunt haar ook bellen als je meer informatie wilt over de inhoud van deze stage: 06 25 00 23 87​